Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:05, 20. 6. 2022.

| Društvo

Vandali oštetili most kod Tvrđave, najavljene kamere svuda po Nišu

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
tvrđavski most..
Pokidane instalacije na mostu; foto: J. J.

Rasveta i instalacije na Tvrđavskom mostu već neko vreme su oštećene, a zbog čestog vandalizma i uništavanja javne imovine u Nišu, iz Grada su najavili postavljanje video nadzora na raskrsnicama i svim značajnijim gradskim mestima.

Led rasveta na Tvrđavskom mostu popustila je pre par nedelja, a proteklog vikenda pokidane su i instalacije, kako se može videti na terenu. tvrđavski most.  . Oštećenja od pre nekoliko nedelja; foto: T. T.

Za ovo iz Grada krive vandale, a kako bi sprečili uništavanje javne imovine, spomenika, parkova, najavljuju i video nadzor čiju realizaciju očekuju u drugoj polovini godine. tvrđavski most. Instalacije i rasveta nisu obezbeđeni; foto: T .T.

Mi smo prošle nedelje imali zvaničan sastanak sa novim načelnikom Policijske uprave i zaključili da je neophodno da grad ovako veliki poput Niša ima svoj video nadzor i sa tim ćemo krenuti verovatno u drugoj polovini godine - rekla je gradonačelnica Sotirovski.

U narednom periodu očekuje se sanacija pokidanih instalacija, a najavljene kamere će pokrivati raskrasnice i sva značajna mesta od niške Tvrđave preko najvažnijih i najvećih parkova pa sve do delova grada koji su najizloženiji uništavanju. tvrđavski most Vandali krivi za novo oštećenje; foto: J. J.

Inače, osim što je Tvrđavski most bio na meti nesavesnih građana, nakon rekonstrukcije koja je koštala 60 miliona dinara, javila su se prva oštećenja u vidu pukotina za koje nadležni nisu obajasnili kako su nastale, a rekacije građana nisu izostajale ni kada je reč o izgledu mosta, dok su sama rasveta na ogradi i različite boje izazivali najveću pažnju javnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • 33333

    14:38 // 19. 7. 2022.

    Svi očekujemo neviđenu akciju komunalne policije a zatim pohvale na društvenim mrežama,dok se i dalje pale gume i kablovi na najmanje dve lokacije u Nišu i prosipaju smeće i šut u reke i pored puteva !

  • Tvrdjavski most ima video nadzor

    00:52 // 22. 6. 2022.

    Kamera postoji blizu trotoara prekoputa tvrdjave kod one kamene kocke.Dovoljno je da vratite snimak ako kamera ima domet i ako je bio slučaj danju videće se ko je tu muvao i zadržavao se.A možda vam ta kamera služi za saobraćaj(kazne)a ne i za otkrivanje počinilaca uništavanja javne svojine.Ja se zalažem za video nadzor onaj ko planira nedelo razmisliće da li to treba da uradi i mirna Bačka.Živelí

  • Mira

    13:52 // 21. 6. 2022.

    Gradonacelnicu koju gubitnici napadaju dovela nam vodu u VLASE.15 godina smo bili bez vode.Samo ste nam obecavali i lagali.Sad zivimo ko ljudi.

    • Rista

      08:35 // 22. 6. 2022.

      To su prave vrednosti.Da ljudi mogu normalno da zive.Bez vode nema zivota.Dosta se uzimalo na glupe Balin sale.Ej nasta je neko zgrtao pare.

    • Aleksa

      18:12 // 23. 6. 2022.

      Bravo za dobijanje vode u 21.veku, na 10km od drugog najvećeg grada u državi. Spomenik da joj podignete.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: