Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:59, 3. 2. 2020.

| Društvo

Vandali uništili deo mobilijara na pirotskom Keju

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Građani izvadili deo mobilijara iz reke
Građani izvadili deo mobilijara iz reke; foto: čitalac

Info tabla na keju u Pirotu tokom vikenda polomljena je i bačena u Nišavu, a građani na društvenim mrežama revoltirani su ponašanjem pojedinih sugrađana i komentarišu da se vandalizmu mora stati na put.

“U Australiji Novak Đoković opet osvojio Gren slem... U Pirotu opet divljaci lome na Keju i po parkovima šta dohvate”, komentar je Piroćanca ispod slike slomljene info table na pirotskom keju pored mosta.

Na meti vandala često su mobilijari na keju, na Omladinskom stadionu, na brdu Sarhal, kao i tek posađeno drveće, a nedavno je stradala i skulptura mitskog konja Jabučila u parku ispred tvrđave Kale.

Zašto Kej i parkovi zbog divljaka koji lome sve šta im je na dohvat ruke nemaju video nadzor? Zar je video nadzor toliko velika investicija da se više isplati da se svaki put nešto iznova i iznova popravlja...Evo ja ne znam, ako ima neki ekspert neka nam kaže - komentar je Piroćanca.

Drugi Piroćanci smatraju da ni kamere ne bi rešile problem, već da roditelji treba da imaju veću ulogu u vaspitanju dece, a većina smatra da trebaju da se pooštre novčane kazne za takve počinioce.

Direktor Sportskog centra koji je postavljao mobilijar na gradskom keju, Nenad Đorđević kaže da svaki put kada se nešto polomi odmah prijavljuju policiji

Poslednji put kada je polomljena klupica kod Omladinskog stadiona, policija je ubrzo pronašla počinioca. Lomi se na keju i na Sarlahu i to je borba kao u svim gradovima. Potrebno je podići svest da je to opšte dobro i da ne treba da se lomi - kaže Đorđević.

Dodaje da je njegov utisak da se mobilijar manje uništava nego ranijem, a da na meti vandla nisu samo “lake mete” poput klupica i drveća, dokazuje i primer skulpture mitskog krilatog konja Jabučila koja je oštećena kada su sa nje skinute teške kamene ploče koje su činile glavu konja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • NenadZ

    08:25 // 4. 2. 2020.

    Tipicno za likove u ovoj zaostaloj i primitivnoj sredini.

    • jedaan iz "primitivne sredine"

      09:24 // 26. 3. 2020.

      Znam,znam u Nisu,Beogradu svi lepo vaspitani i ne lome!?
      Sve ovo,ako bi se salili!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: