Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:24, 20. 1. 2023.

| Društvo

Vanredna situacija proglašena i u Kuršumliji, poplavljeno nekoliko kuća

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
reka Toplica
Prati se nivo reke Toplice, pik sada u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Nakon što je Toplica dostigla pik noćas oko 23 sata, kada je na mernom mestu Pepeljevac bila na nivou od 377 cm, a u Kuršumliji se izlila i poplavila nekoliko kuća u naselju Rasadnik i stigla blizu gradskog Vodovoda, zbog čega je isključena voda u tom gradu, lokalni Štab je noćas zasedao i uveo vanrednu situaciju. Trenutno je vodostaj na tom mernom mestu u opadanju i niži za čitav metar, ali je vrh vodenog talasa sada dostigao maksimum u Prokuplju, gde je od noćas takođe na snazi vanredna situacija.

U gradskoj vlasti u Kuršumliji kažu da voda nije poplavila rezervoare za vodosnabdevanje, ali se izlila u blizini pa je pozvan Institut za javno zdravlje da proveri ispravnost, da bi se vodosnabdevanje normalizovalo.

Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja i komandant Štaba za vanredne situacije u tom gradu kaže da su nadležne službe na terenu i da se prati nivo Toplice, a da je noćašnji pik u Pepeljevcu kod Kuršumlije sada došao do Prokuplja.

Samo u prethodnih sat vremena Toplica je u Prokuplju porasla za 30 cm, tako da očekujemo da je ovo vrh talasa i da će sada nivo početi da pada. Trenutno branimo donji tok, izgradili smo dva bedema i zaštitili smo romsko naselje i Liparsku ulicu u Gariću pa očekujemo da tu neće biti izlivanja. Radnici JKP Vodovod su na Gradskom groblju i ono se brani i, ukoliko se nivo drstično ne poveća u naredna dva sata, neće doći do izlivanja - kaže Aranđelović.

Dodaje da se na teritoriji Prokuplja Toplica jedino izlila kod Draganje, pa je put ka tom selu zatvoren za saobraćaj do daljeg, a ljudi mogu da koriste alternativne pravce kako bi došli do svojih kuća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: