Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:22, 22. 2. 2012.

| Društvo

Vanredna situacija u Leskovcu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac
ilustracija; Vojska cisti ulice za vreme vanrednog stanja zbog snega

Štab za vanredne situacije u Leskovcu proglasio je vanrednu situaciju zbog neposredne opasnosti od poplava usled otapanja snega.

Ova odluka, navodi se u saopštenju Štaba, doneta je iz predostrožnosti, a sa ciljem da se deluje preventivno i da se ljudi i imovina zaštite od posledica eventualnih poplava.

Štab je formirao i stručno-operativni tim koji će da identifikuje i prati eventualna klizišta i da predloži adekvatne mere zaštite stanovništva.

Na sednici je naglašeno da su trenutno sve reke i drugi vodotoci ispod ili na nivou višegodišnjeg proseka uz ocenu da, ipak, postoji opasnost od bujičnih potoka ukoliko dođe do naglog rasta dnevnih temperatura ili kiše.

Štab je ocenio da je najkritičnija situacija na Tulovskoj reci, koja ima veliki sliv sa Kukavice gde je trenutna visina snega 142 centimetra.

Svim nadležnim službama i preduzećima je naloženo da preduzmu preventivne mere i radnje koje će povećati propusnu moć ovog planinskog bujičnog potoka, posebno u delu kroz naseljena mesta.

Na najvećem delu trase biće očišćeno rastinje i otklonjene prepreke i čepovi koji su se formirali uz propuste i mostove.

U slučaju da dođe do izlivanja Tulovske reke, Štab je razmatrao okolnosti koje bi ugrozile naselja Ančiki i Bobište i zbog toga je odlučio da uvede neprekidni nadzor.

Ukoliko bude potrebno, višak vode će se delimičnim obaranjem obalne utvrde usmeriti ka novosagrađenom kanalu Bara i na taj način spreči da voda kroz polje dođe do ovih naselja.

Dok traje vanredna situacija sve nadležne službe biće neprekidno operativne, a u Štabu mole sve građane da očiste delove odvodnih kanala koji prolaze pored njihovih domova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko Dubocica

    15:01 // 23. 2. 2012.

    Predsednik je dosao, izdao daredjenje, drzava dala pare, e sada sto smo mi nesposobni i korumpirani to je nas problem !!!
    Lokalni privrednik na izlazu iz Leskovca prema Vlasotincu je sagradio objekat,naravno nelegalno, a gospodaiz naselja Bobiste su napravili kuce, lokale i restorane na kanalu tako da ce sami biti krivi za poplave koje ih svakako cekaju uskoro !
    Da su se ponasali kulturno kao gradjani u naselju Anciki sve bi bilo Ok.
    Ali nemoj sada da vam je neko drugi kriv. Prvo podjite od sebe, pa onda kritikujete druge !

  • Pirinac bobistanac

    20:08 // 22. 2. 2012.

    Kada pre par godina naselje Bobiste zadesise poplave nastale udruzenim dejstvom povrsinskih i termalnih podzemnih voda,Predsednik Srbije,gospodin Tadic rece da ovako nesto nikada ne sme da se ponovi.Ako se medjutim to ponovo dogodi,sto je obzirom na strukturu gradske vlasti neizbezno,ostacemo bez gradonacelnika na nekoliko dana.Naime,prosli put su mu " mali zeleni" ili kojekakve babaroge pretili smrcu te nije smeo da se pojavi u javnost.Da nije dosao Boris Dacic sa Ivicom Tadicem i povuce ga za uvce,ko zna kada bi se pojavio.Bio bi idealan za Kusturicin film "Podzemlje".Mora se medjutim priznati da su ove godine izuzetno munjevito i preventivno reagovali,ocistivsi stotinak metara zavejanog Ravnog Dela i Oruglice od zapanjujuce neocekivane pojave snega u sred januara.Jer,uzimajuci u obzir vrhunsko poznavanje geografije i vodotokova naseg kraja od strane gradske uprave,na ovaj je naci spreceno da se neuklonjeni sneg istopi bas u Tulovsku reku.

    • B-ice NicollaBeatz

      15:19 // 23. 2. 2012.

      mnogo si sad smešan ispao.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: