Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:32, 27. 1. 2012.

| Društvo

Vanredna situacija u Medveđi

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
buldoyer
ilustracija; foto: news.xinhuanet.com

U opštini Medveđa proglašena je vanredna situacija jer je sneg visine i do dva metra „zarobio“ više planinskih sela sa oko 2.500 stanovnika.

- Najteže je stanje u selima prema admnistrativnoj liniji sa Kosovom, gde su zavejani i policajci na četiri punkta i vojnici u dve vojne baze, ali ništa bolje nije ni prema Kuršumliji - kazao je predsednik opštine Slobodan Drašković agenciji Jugmedia.

Ekipe putara, koji koriste četiri buldožera, jednu utovarnu lopatu i jedan kamionom juče i tokom prošle noći uspeli da probiju puteve od Medveđe prema Bučumetu, Đulekaru i Sponcu.

- Očišćen je put i od Sijarinske Banje do Ravne Banje, a očekujemo da će za koji sat biti probijen put do vojne baze u zaseoku Grlić kod Sponca – precizira Drašković.

Zbog dubokog snega i neprohodnih seoskih puteva, posebno u planisnkom delu opštine, u nekoliko osnovnih škola već nekoliko dana nastava je u prekidu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • stojanka

    09:44 // 28. 1. 2012.

    le.le. jadni moji zemljaci, a kakva je situacija do sela Lece. Nadam se da bar imate dosta drva sve ostalo ce se nekako prebroditi-pozdrav svima u lece i Medvedju iz hladnog ali jos ne zavejanog Ciriha

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: