Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:52, 7. 2. 2015.

| Društvo

Vanredna situacija u Vranju i Vranjskoj Banji

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
1
Ojačavju se bedemi uzvodno od Zlatokopačkog mosta

U Vranju i Vranjskoj Banji je zbog  poplava i rizika opasnosti od povećanja vodostaja na rečnim tokovima, uvedena vanredna situacija.

Na sednici gradskog Štaba zaključeno je da se angažuju sve raspoložive snage i mehanizacija na sprečavanju proboja bedema na Južnoj Moravi na mestima Zlatokop, Neradovac, Ribince, Ćukovac, Vranjska Banja i Rataje. 3 Voda se izlila preko puta

U toku popodneva učvršćivali su se bedemi uzvodno od Zlatokopačkog mosta, a meštani, zaposleni u Direkciji za izgradnju, kao i dobrovoljci, postavljaju i džakove sa peskom. Bedem je ugrožen na više mesta zbog stalnog porasta vodostaja na Južnoj Moravi.

Najkritičnije je na odbrani bedema i sanaciji probijenih delova na potezu Neradovac, Rataje, Ribince i Ćukovac, dok je Vranjsko polje na potezu od železničke stanice do mosta na Južnoj Moravi kod Vranjske Banje u većem delu poplavljeno.

Zbog povećanja nivoa reka Banjštica, na akumulaciji brane Prvonek, vrši se ispuštanje vode u količini koja se uliva u branu.

Vodovod Vranje je angažovao četiri ekipe na saniranju posledica od izlivanja kanalizacije i atmosferskih voda. 2 Most kod Ćukovca zatvoren za saobraćaj

Na predlog gradonačelnika i komandanta gradskog Štaba za vanredne situacije Zorana Antića, putni pravac koji vodi preko mosta na Južnoj Moravi kod sela Ćukovac danas popodne zatvoren je za saobraćaj i biće u prekidu do stvaranja uslova za nesmetan prelazak vozila preko mosta koji je ugrožen zbog visokog vodostaja Morave.

U toku večeri biće održana još jedna sednica gradskog Štaba za vanredne situacije.

Pojedinici putni pravci su još uvek u prekidu nakon jučerašnjih poplava, ali je železnički saobraćaj, koji je juče takođe zbog poplava bio u prekidu kod Bujanovca i Vranja, sada normalizovan.

__________________________________________________________________________-

Bosilegrad opet bez struje

Nakon što je veći deo kvarova na električnoj mreži saniran, novi sneg u Bosilegradu stvorio je nove probleme.

Trenutno 83 trafostanice u prekidu, a bez struje je oko 500 domaćinstava u područjima Dukat i Gornja Lisina.

Upućene su ekipe EPS-a na teren, kako bi sanirale kvarove.

Podsetimo, dve nedelje nakon što su sela i zaseoci zbog snega, bujičnih potoka i klizišta ostali bez struje i bili odsečeni od sveta, ovu opštinu obišao je u petak načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić koji je meštanima obećao svu neophodnu pomoć.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: