Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:27, 15. 6. 2018.

| Društvo

Vanredna situacija u aleksinačkim selima zbog poplava

Autor:M. Z.Izvor:N1, Južne vesti
poplava
Kiše napravile problem; Arhivska fotografija: JV

U 11 sela Opština Aleksinac proglasila je vanrednu situaciju zbog izlivanja reke Turije i potoka sa Malog Jastrepca, navodi predsednik te Opštine Nenad Stanković. Bujica je nanela veliku štetu, objašnjava Stanković, pao je i most na Turiji, a tih 11 sela koja su se našla na udaru bujice, ostala su bez struje.

Ipak, kako prenosi N1, a objašnjava Stanković, ekipe Elektrodistribucije “vratile” su struju u 9 sela, a u subotu bi struju trebalo da dobiju i preostala, Šurić i Mali Drenovac.

Turija i bujični potoci nosili su drveće i kamenje i izazvali odrone na regionalnim i lokalnim putevima. Svih 11 sela bilo je tokom dana i noći bez struje, a sela Koprivnica i Vrćenovica i bez vode - rekao je Stanković za N1.

Obilne padavine tokom noći između četvrtka i petka izazvale su porast nivoa reka, tvrdi Stanković, most je pao kod sela Bankovci, ali nije bilo povređenih.

Turija, koja preko leta ume da presuši, noćas je bila velika kao Južna Morava u tom delu godine. Tokom dana voda se malo povukla, ali i dalje je njen nivo izuzetno visok - kaže Stanković.

Opština Aleksinac angažovala je raspoloživu mehanizaciju, a prvi čovek Aleksinca navodi da im pomažu i Putevi Srbije.

Naše ekipe su, do dolaska mehanizacije Puteva Srbije, rasčišćavale regionalni put Tešica - Vukanja, pošto je jedno vreme saobraćaj tu bio obustavljen - rekao je Stanković.

Opština, dodaje Stanković, pokušava da sanira ugroženo područje u podnožju Malog Jastrepca, a bujice su oštetile i brojna dvorišta i imanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: