Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:04, 15. 6. 2023.

| Društvo

Vanredna situacija zbog poplava u Babušnici, Aleksincu i Sokobanji

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
FB_IMG_1686053407622
Vandredna situacija u čak 32 grada i opštine u Srbiji; foto: Opština Aleksinac

Obilne padavine od kraja maja pogađaju Srbiju, a zbog izlivanja bujičnih reka i kanalizacija MUP je proglasio vanrednu situaciju u čak 32 grada i opštine, među kojima su Babušnica, Aleksinac i Sokobanja.

U aleksinačkom selu Mozgovo reka je odnela seoski put, zbog čega je na telefonskoj sednici Štaba za vanredne situacije u tom delu odmah proglašena vanredna situacija, kako bi obezbedili normalno funcionisanje meštana.

U Sokobanji voda je poplavila oko 50 kuća u naselju Čair, a pretila je opasnost i da bude poplavljena deponija kod Bovanskog jezera, odakle se Sokobanja snabdeva vodom.

Olujno nevreme tokom prošle nedelje zahvatilo je Opštinu Babušnica, gde je reka Lužnica poplavila put prema Leskovcu. babušnica reka Lužnica se izlila i poplavila put ka Leskovcu, foto: Ljubomir Filipov

U skladu sa najavama RHMZ-a na potencijalno opasne pojave, pripadnici MUP, vatrogasci-spasioci nastavljaju sa obilascima terena i potencijalnih kritičnih tačaka, kao i meštana na tim lokacijama kojima daju uputstva i instrukcije za postupanje u slučaju opasnosti. Takođe, u stalnoj su komunikaciji sa gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije, JVP ”Srbijavode“, kako bi sve kapacitete i snage sistema zaštite i spasavanje bile spremne za reagovanje u slučaju potrebe, a sve u cilju zaštite i spasavanja ljudi, materijalnih i kulturnih dobara - navodi se u saopštenju MUP-a.

Dodaju se obilne padavine u Srbiji očekuju do kraja juna, zbog čega apeluju na građane da ne prilaze nabujalim bujičnim vodotokovima i da ukoliko voda preti da uđe u domaćinstva, iskoriste džakove sa peskom da obezbede lokaciju, kao i da se u slučaju direktne opasnosti popnu na više etaže, isključe električnu energiju i pozovu vatrogasce na broj 193 ili policiju na 192.

Osim opština na jugu, vanredna situaija proglašena je i u Čačaku, Loznici, Jagodini, Paraćinu, Despotovcu, Sjenici, Koceljevi, Vladimircima, Boljevcu, Vrnjačkoj Banji, Ćupriji, Ćićevcu, Ražnju, Trsteniku, kao i u delovima Šapca, Užica, Požege, Beočina, Iriga, Priboja, Žagubice, Ivanjice, Lučana, Aleksandrovca, Kosjerića, Varvarina, Rekovca, Majdanpeka i Svilajnca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Бата Рака из Ниш

    12:21 // 15. 6. 2023.

    Нови српски изум - поплаве и на планинама!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: