Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:35, 27. 11. 2023.

| Društvo

Vanredna situacija zbog snega u Vranju, evakuisana 24 putnika

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
Vranje sneg vanredna sitaucija foto I.M.
Jednoj osobi pružena medicinska pomoć; foto: I.M.

Zbog obilnog snega koji je noćas pao i izazvao brojne probleme, pre svega u ruralnim delovima teritorije Vranja, Gradski štab za vanredne situacije doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije Grada i Vranjske Banje, a svim ugroženim građanima u ruralnim delovima obezbeđen je smeštaj.

Kako javljaju iz Štaba, u kratkom vremenskom intervalu pala je velika količina snega, 50 centimetara, što je već tokom noći dovelo do velikog broja intervencija.

Bilo je problema pre svega na državnim putevima prema Krivoj Feji i Planinarskom domu na Besnoj Kobili, gde je u jednom trenutku bio zavejan autobus sa radnicima Rudnika "Grot'' - navode iz Štaba.

Ekipe Vatrogasne jedinice evakuisale su 24 putnika, dok je jednoj osobi bilo neophodno pružiti i hitnu medicinsku pomoć.

Još uvek je neprohodan put do Krive Feje i Besne Kobile, ali ekipe su na terenu i radi se na raščišćavanju snega, tako da se očekuje da se do kraja dana ovaj putni pravac osposobi. Neprohodni su delovi puta u Poljaničkom kraju, kao i Bareliću, pre svega zaseocima i mahalama u ovim područjima gde je upićena teška mehanizacija kako bi se došlo i do najudaljenijih kuća u ovim delovima i obezbedila komunikacija sa ljudima koji tamo žive - istakao je predseednik Privremenog organa Grada Vranja, Slobodan Milenković.

Zbog toga je na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije donet je zaključak da se na delu teritorije Grada Vranja i Vranjske Banje uvede vanredna situacija.

To se pre svega odnosi na ruralna područja, kako bi moglo da se eventualno evakuiše stanovništvo i proseku putni pravci ka svim ugroženim mahalama. Uvedeno je i dežurstvo 24 sata, tako da će građani koji su ugroženi moći da se jave na broj telefona 065 8415604 i prijave problem koji imaju.

Takođe, donet je zaključak da se Javna preduzeća Vodovod i Komrad uključe u raščišćavanje snega u onim delovima grada gde se nalaze ulice treće kategorije i gde ne može da se radi velikim mašinama, kao i da se za kontrolu korišćenja mašina zaduže predsednici Mesnih zajednica - navode.

Zaključak sa Gradskog štaba je i da osobe iz ruralnih područja koje imaju tu potrebu mogu da budu smeštene u Centru za razvoj usluga socijalne zaštite, koji ima raspoložive kapacitete u tu svrhu.

Pored ovoga, došlo je i do havarija i na dalekovodima, ali su ekipe Ogranka Elekrodistribucije Vranje na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

Po rečima predsednika Privremenog organa Grada Vranja Slobodana Milenkovića, tokom noći intervenisale su sve raspoložive ekipe, očišćene su sve ulice prvog i drugog reda, a on je apelovao na sugrađane da parkirane automobile uklone sa trotoara ispred svojih kuća, jer predstavljaju problem prilikom čišćenja snega.

Podsetimo, vanredna situacija je proglašena i u Babušnici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: