Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:43, 19. 4. 2014.

| Društvo

Vanredno stanje u Kuršumliji i Prokuplju

Autor:B. Roganović, P. BlagojevićIzvor:Južne vesti
Poplava
Arhivska fotografija

Zbog opasnosti od poplava u delu kuršumlijske opštine proglašena je vanredna situacija. Reka Toplica već poplavila kuće u naselju Veljkovići.

Kako je novinarima Južnih vesti potvrdio predsednik Opštine Rodoljub Vidić, na snagu je stupila i zabrana upotrebe vode iz vodo-sistema za piće, jer je zbog poplava zamućena.

- Trenutno nemamo ni fiksne, ni mobilne telefone MTS jer je u prekidu optički kabl - kaže Vidić.

Novinarima je u MUP rečeno da je zbog ozbiljnosti situacije ka Kuršumliji krenuo i načelnik Odeljenja za vanredne situacije Predrag Marić.


Vanredno stanje i u Prokuplju. Voda nije za piće

Nabujala Toplica već je poplavila delove Prokuplja, a usled bujica došlo je do zamućenosti izvorišta pa voda sa vodovoda nije za piće, već samo za tehničku upotrebu. 

Prema podacima iz opštinskog Štaba za vanredne situacije najugroženiji su naselje Draganje, selo Toponica i Liparska ulica.

- Zbog reke koja se izlila iz Liparske ulice je već evakuisana jedna porodica, a pola prokupačkog groblja je pod vodom - javlja dopisnik Južnih vesti Biljana Roganović.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije su sa područja Prokuplja iz objekata direktno spasili 22 osobe od nabujale Toplice, a dramatično je bilo spasavanje 2 čoveka koja su spasena sa krova automobila. Oni su autom pokušali da pređu preko lokalnog mosta, ali ih je zahvatila bujica, pa su ih pripadnici Sektora za vanredne situacije čamcima spasili s krova vozila gde su sačekali pomoć.

Na snimku postavljenom na Jutjubu se vidi deo oko crpne stanice u Draganji. 

- Saobraćaj je obustavljen na tom delu puta jer je voda na samom putu dostigla visinu od preko jednog metra - piše u komentaru ispod snimka.

Crpna stanica u Draganji u blizini FOM-a


Opasnost u Žitorađi

Potencijalno veći problem u odnosu na situaciju u Kuršumliji predstavlja činjenica da poplavni talas reke još nije stigao do Žitorađe.

Zbog toga je ka toj opštini upućen veliki broj spasilačkih ekipa.

- Zbog toga se sada prave novi timovi koji kreću ka Žitorađi. Niška ekipa je već u Kuršumliji - kažu u MUP-u.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Krivci se znaju - beli medvedi

    16:10 // 21. 4. 2014.

    Tek će nadalje, ljudi da se dave i ostaju bez imovine, a ta dvojica odoše ladno u penziju, nagumani parama za tri života! I onda Vučić i naprdnjaci trkeljaju o borbi protiv korupcije!

  • Krivci se znaju - beli medvedi!

    16:07 // 21. 4. 2014.

    Ovo se dešava svake godine, a biće sve gore i gore. Znate li zašto? Zato što je vlada Koštunica-Velja 2004-08. lopovskom "privatizacijom" uništila vodoprivredu i sve firme iz te branše!

  • Joza

    21:52 // 20. 4. 2014.

    U Blacu je jos gore, ali opstinska vlast na celu sa Krstojevicem, Sudimcem i Bajkom ne sme da proglasi vanredno stanje da ih nebi posmenjivali i uveli prinudnu upravu.
    Steta je ogromna i neprocenjiva.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: