Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:27, 14. 8. 2012.

| Društvo

Vasić: ostajem u Pirotu

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
Vladan Vasić

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić (URS) najavio je da ostaje na ovoj funkciji, a da će ako bude bilo potrebno podneti ostavku na mesto u Skupštini Srbije.

 

Komentarišući stav Agencije za borbu protiv korupcije da ne može da bude i gradonačelnik i narodni poslanik, u izjavi za Južne vesti Vasić je rekao da, za njega tu dileme nema.

- Ako moram, izabraću mesto gradonačelnika jer sam dobio 34% glasova svojih sugrađana i jer ima još dosta započetih poslova u gradu - kaže Vasić.

Ipak, Vasić se i kritički osvrnuo na stav Agencije i dodao da ne zna "zašto neko može da bude poslanik i predsenik Skupštine grada ili odbornik, ali ne može da bude poslanik i gradonačelnik". 

- Ako je takozvani sukob interesa to što su tri gradonačelnika u Srbiji istovremeno i poslanici, onda smo mi srećna zemlja, Švajcarska.

Vasić je rekao da "takozvani sukob interesa" između izvršne i zakonodavne vlasti ima smisla na istim nivoima, dok na različitim (lokalni i republički) jednostavno nema sukoba i da "to treba zakonski precizirati".

- U svakom slucaju, ovo je preuveličan problem, jer ima mnogo važnijih tema u Srbiji. Treba izmeniti zakonodavstvo i poslanici treba da se biraju direktno, a ne da birači i ne poznaju svoje poslanike. Treba napomenuti i da ne primam dve plate, kao sto neki pričaju - rekao je Vasić.

Kao primer Vasić je naveo slučaj Dragana Todorovića, lidera pirotskog Pokreta socijalista, koji je pre nekoliko dana postao narodni poslanik iako je bio tek na 225. mestu izborne liste.

Podsetimo, Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je juče da je protiv trojice gradonačelnika, među kojima je i Vasić, pokrenula postupak jer obavljaju duple funkcije - i gradonačelnika i narodnog poslanika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Posle NS i ZA-PIROT !

    08:54 // 29. 8. 2012.

    VUCIC&DACIC:"U svim opstinama gde ima matematicke mogucnosti,prekomponovati vlast kao na republickom nivou".Mnogo jasno i pametno,ne moze DS koji je sve unistio da sa 5 odbornika bude u vlasti,a SNS sa 10 bude opozicija.PN sa 3 odbornika je dodatno ulje na vatru

    • Crni Marko

      11:11 // 29. 8. 2012.

      DS i PN idu u opoziciju,a u Pirotu da zavlada pravda i red, i da se razotkriju dosadasnje korupcionaske radnje vlasti.

  • Рођени Пироћанац

    11:22 // 20. 8. 2012.

    Само људи који су искомплексирани, пуни сујете и мржње према сваком који је постигао успех у каријери, могу да коментаришу попут Бистре воде. Резултати председника општине су видљиви и буквално на сваком кораку у граду. Млад човек који је и у тешким тренутцима у свом животу успео да изнесе све на својим плећима. Треба бити најпре храбар, упоран и издржати све то. Издржаће он и ово па макар изашли још десет пута на изборе. Желим му срећу, здравље и успех. Нисам члан његове странке , али сам члан једне Групе грађана и гледам само реално - бистре главе.

    • Stvari na cistinu

      02:50 // 23. 8. 2012.

      Rezultati su vidljivi:Unistena privreda,radnici na ulici i bez ekzistencije,a on se otimanjem enormno obogatio i troseci u nevidelicu pare poreskih obaveznika(parni kotao,svlacionice,igralista,bazeni...).Zadnja 2 mandata igrao kolo DS-a,dao podrsku Tadicu,a sada bi da presvuce dres i da pod sajkacom Dinkica nastavi dalje kao da nista nije bilo.Mora proci kao DS:revizija poslovanja,poreklo licne imovine,sankcije...

  • BISTRA VODA

    09:23 // 18. 8. 2012.

    Posle otkaza u republickoj skupstini,poput Zajecara, a zbog oportunizma,treba pokrenuti postupak za promenu vlasti u Pirotu,ukljucujuci u obzir i ponovne izbore,da se vidi prava slika i gde ce izlaznost osiromasenog naroda da bude preko 80%.

    • Naivno slikarstvo

      17:26 // 19. 8. 2012.

      Samo ako izlaznost bude 140% !!! Zaludjivanje ne prestaje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: