Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:39, 11. 6. 2020.

| Društvo

Vaspitačica u Žitorađi zaražena koronom, ostali zaposleni negativni

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
predškolsko
Korona u Predškolskoj ustanovi "Prva radost" u Žitorađi; ilustracija, foto: A. Kostić

Nakon što je potvrđeno da je vaspitačica Predškolske ustanove "Prva radost“ pozitivna na virus korona, urađena su testiranja i ostalih zaposlenih radnika koja su potvrdila da, sem nje, niko nije pozitivan u kolektivu. U Predškolskoj ustanovi je 25 zaposlenih i trenutno boravi između 15 i 20 mališana dnevno sa isturenim odeljenjima u Držanovcu i Pejkovcu.

Direktor Predškolske ustanove Srđan Pilović tvrdi da su preduzete sve mere prevencije, te da su, nakon potvrde da je jedna od zaposlenih pozitivna, odmah testirani i ostali, a dobijeni rezultati su pokazali da niko od njih nije zaražen.

Od početka rada ustanove nakon vanrednog stanja preduzete su sve mere prevencije i zaštite kako zaposlenih, tako i mališana koji pohađaju našu ustanovu. Odmah po saznanju da je vaspitačica pozitivna i rezultatima testova ostalih zaposlenih, urađena je kompletna dezinfekcija svih prostorija predškolske ustanove, a to su uradile nadležne službe licencirane za taj posao- rekao je direktor Pilović.

On dodaje da su mališani koji pohađaju predškolsko raspoređeni u manjim grupama od dva do tri polaznika i da osim, u matičnoj ustanovi u Žitorađi, rade i isturena odeljenja u Pejkovcu i Držanovcu.

Inače, pre 15-ak dana, virus korona je ušao i u prokupačku Predškolsku ustanovu "Neven“ gde je takođe jedna vaspitačica bila pozitivna, ali je nakon testiranja svih zaposlenih utvrđeno da nema novozaraženih, a iz predostrožnosti koleginica zaražene vaspitačice i jedan mališan ustanove neko vreme su proveli pod nadzorom i u izlolaciji.

Osim Prokuplja, virus korona je u prethodnom periodu ušao i u Predškolsku ustanovu u Aleksincu, a nakon toga otkriven je slučaj pozitivne vaspitačice koja je radila u vlasotinačkom vrtiću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Janko

    11:06 // 12. 6. 2020.

    Sram vas bilo o cemu vi pisete. Ne zna se da li su gori sto ovo pisu ili oni sto ovo komentarisu. Umesto da pustite da se ljudi lece i imaju svoju privatnost. Samo kod nas je sramoza biti bolestan!

  • Ivan

    11:45 // 11. 6. 2020.

    Ispitati,da li se zarazila na skupu ili proslavi SNS-a!!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: