Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:56, 26. 8. 2023.

| Društvo

Vatrogasci iz Niša ponovo krenuli za Grčku da pomognu u gašenju požara

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
vatrogasci
30 vatrogasaca krenulo za Grčku; foto: M. Đ.

30 vatrogasaca-spasilaca krenulo je iz Niša za Grčku, ka regiji Evros, kako bi pomogli tamošnjim kolegama u gašenju požara. Osim iz Niša, među njima su i pripadnicima Sektora za vanredne situacije MUP-a iz Beograda, Smedereva, Novog Sada, Jagodine i Pančeva.

Vođa tima je pukovnik policije Milorad Spasojević, a vatrogasci-spasioci iz Srbije upućeni su u Evros, oko Aleksandropolisa. V. d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Luka Čaušić kaže da je trenutno oko 67.800 hektara obuhvaćeno požarom.

Prema podacima Evropskog koordinacionog centra za vanredne situacije, reč je o možda najvećem požaru u poslednjih dvadesetak godina u Grčkoj. Mi smo tu da pomognemo i šaljemo upravo ono što su iz Grčke tražili od nas - dobro obučene, spremne ljude sa zaštitnom opremom i opremom za gašenje - navodi Čaušić.

Siguran je da će vatrogasci dostojno predstaviti svoju zemlju u Grčkoj i poželeo im je da se živi i zdravi vrate svojim porodicama.

Marko Janković iz Vatrogasno-spasilačke brigade u Nišu smatra da je velika čast otići u Grčku i pomoći tamošnjem narodu.

Radim na poziciji vođe vatrogasno-spasilačke grupe. Velika mi je čast što ćemo karijeru krunisati ovime. Prvi put idem na ovakav put i nadam se da ćemo ponosno predstaviti našu zemlju - kaže on.

Dobrovoljno i punim srcem, kako navodi, tamo ide i Goran Živanović, komandir čete u Vatrogasnom bataljonu Voždovac.

U službi sam 28 godina. Nisam do sada išao na sličan put. Uskoro ću i u penziju, pa sam želeo da na ovaj način pomognem našem bratskom grčkom narodu. Nadam se da ćemo dostojno reprezentovati našu zemlju i da će ljudi biti ponosni na nas - zaključuje Živanović.

Oni u Grčku idu, kako kaže Čaušić, na osnovu dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Grčke Kirijakosa Micotakisa, a na osnovu naloga ministra Bratislava Gašića.

To je drugi put ove sezone da vatrogasci iz Srbije putuju u Grčku da pomognu kolegama u gašenju požara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: