Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:44, 21. 10. 2020.

| Društvo

Vazduh u Nišu ovog jutra najzagađeniji u Srbiji

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
vazduh u Nišu
Niš ponovo među najzagađenijim gradovima; foto: JV-J.Adamović

Ponovo je maglovito iznad Niša, a prema merenjima kvaliteta vazduha u ovom gradu jutros je vazduh bio najzagađeniji u Srbiji. Grejna sezona je počela, pa su suspendovane PM10 čestice u vazduhu povećane i vazduh ocenjen kao nezdrav.

Od jutros u Nišu maska na otvorenom nije potrebna samo zbog zaštite od virusa korona, već i od nezdravog vazduha. Vidljivost je smanjena, a vazduh prema merenjima na sajtu Agencije za zaštitu životne sredine ocenjen kao zagađen. Vazduh u Nišu Najviše štetnih čestica izmereno; foto: JV-J.Adamović

Jutros u 8 sati na mernom mestu kod Instituta za javno zdravlje u Nišu izmereno je 73 mg/m3 PM10 čestica koje su opasnije od čađi, jer su sitnije i mogu da uđu u pluća. Dozvoljena granica ovih čestica je 50 mg/m3.

Prema podacima Agencije od jutros u 7 sati najviše izmerenih štetnih čestica u vazduhu u Srbiji bilo je u Nišu, a vazduh je nezdrav još i u Valjevu i Novom Pazaru.

Niš je i jedan od najzagađenih i na Balkanu, prema podacima sa sajta koji prikazuje svetsko zagađenje vazduha u realnom vremenu.

zagađenje niš Niš i jedan od najzagađenijih na Balkanu; foto: prinstkrin

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    17:41 // 21. 10. 2020.

    I ovaj propala kasaba ,da bude ,u necemu,prva u Srbiji !

    • Mika

      20:20 // 21. 10. 2020.

      Da.... rak pluca prednjaci u zadnje vreme u Nisu.....

  • pravo ime

    17:21 // 21. 10. 2020.

    BEDA Postoji sistem centralnog i daljinskog grejanja u gradu ali je skuplji od logorskih vatri i sl. Pa crknite onda i dalje cutite na izborima

  • Alex

    15:57 // 21. 10. 2020.

    Ako,ako, gušite se a sledeći put kad budu izbori ili neki protesti, sedite opet kući. Nemoj da vas zanima život oko vas. A sve to potiče od belog listića i "ne interesuje me politika" stava.

    • Alisa u zemlji čuda!

      18:56 // 21. 10. 2020.

      Ma da pazi ako ne glasamo za Opoziciju sledeći put....NE NECE NIŠLIJE ZA NIKOG VIŠE DA GLASAJU NI ZA NAPREDNE NI ZA OPOZICIJU SVI STE ISTI OSTACEMO KUĆI DA SE GREJEMO političari ne postoje bez glasača a šta su glasači dobili parking mesta, nove škode jel smo za to glasali!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: