Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:36, 1. 7. 2021.

| Društvo

VD direktora JKP "Hammeum" Prokuplje dao ostavku, na njegovo mesto došao većnik

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Skupština Prokuplja
Skupština Prokuplja usvojila ostavku i imenovala novog direktora; Foto: Lj. M.

Nakon što je Nikola Žugić dao ostavku na mesto VD direktora JKP Hammeum, na sednici gradske Skupštine Prokuplja imenovan je novi vršilac dužnosti direktora - dosadašnji gradski većnik Saša Stošić. Novi direktor je pre postavljenja na funkciju u Gradskom veću već radio u ovom javnom preduzeću za koje se u narednom periodu priprema restruktuiranje i koncesiona prodaja, kao i razdvajanje pojedinih delatnosti.

Stošić će imati težak posao jer je pokrenut postupak traženja rešenja javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesione prodaje i razdvajanja delatnosti firme, a najavljuje se i otpuštanje viška zaposlenih.

Problem velikog broja radnika, pružanje neadekvatne usluge i velike subvencije iz gradske kase koje ove godine iznose oko 300 miliona dinara, samo su neki od razloga zašto će se ovo preduzeće koje je objedinilo sva dotadašnja javna preduzeća nakon dolaskom Srpske napredne stranke na vlast u Prokuplju, sada naći u postupku koncesione prodaje i rasparčavanja.

U JKP Hammeumu ima velikih i nagomilanih problema koji se odnose na preveliki broj pre svega administrativnih radnika, kao i evidentan nezadovoljavajući rad službi tog preduzeća za koji grad izdvaja veliki novac uglavnom za plate zaposlenih. Zbog toga smo se odlučili za javno privatno partnerstvo u okviru koga će neke službe poput čistoće, parking servisa i pijace sada raditi na drugi način, dok će vodovod i gradsko groblje i dalje ostati pod patronatom Grada Prokuplja – rekao je gradonačelnik Milan Aranđelović.

On je istakao da će se u tom cilju formirati stručni tim koji će predložiti upravi Grada način i uslove raspisivanja tendera za odabir firmi koje bi preuzele neke dosadašnje poslove Hammeuma.

Rečeno je da je već obavljen razgovor sa delom radnika i njima je ponuđeno da iz uprave pređu u operativni sektor, ali da među zaposlenima nije bio prevelik broj zainterseovanih da promene radon mesto.

Zato će zaposlenima koji ostanu bez posla biti ponuđena otpremnina, a u dogovoru sa privatnim firmama u Prokuplju onima koji budu proglašeni za tehnološki višak biće ponuđeno da tamo započnu radni odnos.

Dva reprezentativna sindikata u JKP Hammeum za sada se nisu oglašavala na ovu temu, a njihovi predstavnici kažu da još uvek nisu obavešteni o tačnim modelima restruktuiranja pa će sačekati da dobiju kompletne informacije, a da će nakon toga u koliko bude potrebno preduzeti konkretne akcije, a sve u cilju zaštite radnika i njihovih prava.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Niko

    09:31 // 2. 7. 2021.

    Ma sve prodaj i otpusti.To je najbolje.To je taj tezak poso koji ceka novog direktora. Nije vodovod kriv zbog milion ljudi u administraciji nego sns.

  • Vlada

    13:02 // 1. 7. 2021.

    300 miliona za plate?!?!?! A u ulice uloze 20 miliona godisnje. Nije ni cudno sto Crna Trava ima bolje ulice od Prokuplja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: