Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:49, 2. 3. 2022.

| Društvo

Već 3 dana štrajkuje ispred prokupačkog Suda, za nadležne i dalje nevidljiv

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
štarjk
Sretković treći dan štrajkuje ispred prokupačkog suda; Foto: Lj. M.

Iako već treći dan danonoćno štrajkuje ispred prokupačkog suda jer je kao predsednik planinske Mesne zajednice Kruševice osuđen za nedostavljanje informacija od javnog značaja i moraće da plati oko 40.000 dinara, Slavoljub Sretković je i dalje nevidljiv za nadležne u sudu, tužilaštvu, policiji i Gradskoj upravi. Niko za sada nije reagovao, a zbog istog problema, tokom dana mu se pridružio i Miroljub Kovačević, predsednik Mesne zajednice Statovac.

Sretković gubi nadu da će ga bilo ko od nadležnih bar upitati za problem zbog koga se odlučio da štrajkuje ispred suda već 3 dana, ali ga raduje činjenica da mu građani svojim potpisima daju veliku podršku. štajk Knjiga u kojoj se građani potpisuju i daju podršku; Foto: Lj. M.

Imam ovde svesku u kojoj se potpisuju građani, do sada je tu nekoliko stotina potpisa. Većina je ogorčena na rad suda i za sve njih je umesto palate pravde, ova zgrada leglo nepravde. Juče je Prokuplje posetio i ministar policije Aleksandar Vulin, prošao je na desetak metara od mene, samo me pogledao i okrenuo glavu na drugu stranu. Nisam očekivao da mi reši problem, ali je ljudski da me bar pita zašto sam ovde – kaže Sretković.

On zamera i opozicionoj listi “Ujedinjeni za pobedu Srbije” koja je pre dva dana imala skup u Prokuplju. štrajk Sretković ima podršku građana, ali je nevidljiv za nadležne; Foto: Lj. M.

Ljudski je da su prošli ovde i bar da mi daju podršku, da me ohrabre i kažu da će se nešto promeniti promenom vlasti. Ja sam jedan od prvih pokrenuo proteste “1 od 5 miliona” u Prokuplju, svi su oni tada dolazili, a sada okreću glavu - dodaje Sretković.

Kaže da njegov štrajk nema veze sa politikom i izborima, te da je ovo lična odluka da, ako ne može da reši svoj problem, bar da ukaže javnosti kako se ovakve stvari ne bi ponavljale drugim ljudima i neko na prevaru uzimao novac od siromašnih građana. štrajk Sretkovič sa transparentima 3 dana ispred suda; Foto: Lj. M.

Inače, čitav problem nastao početkom marta prošle godine kada je blački Košarkaški klub Zone boys tražio sve podatke o registrovanim klubovima, igračima, košarkaškim terenima, mlađim selekcijama i to u vreme vanrednog stanja zbog nevremena i snega, kada su mnoga sela bila odsečena od Prokuplja, a u većini duže od mesec dana nije bilo struje.

Zbog nedostavljanja informacija Klub je preko advokata podneo tužbu, a osuđujuće presude su predstavnicima mesnih zajednica počele da stižu početkom 2022. godine. štrajk Sretković i tokom noći štrajkuje ispred suda; Foto: Lj. M.

Sretković iz započeo štrajk glađu u ponedeljak, tražeći da sud odmah povuče sva osuđujuća rešenja za predstavnike mesnih zajednica, da, kako tvrdi, prevaranti iz Blaca i Košarkaškog kluba povuku svoje zahteve, da se advokati ograde i osude postupke svojih kolega koji, kako kaže, rade to što rade i žele da na prevaru uzmu novac od siromašnih meštana, ali i da tužilaštvo i policija preispitaju sve okolnosti zbog čega je došlo do svega toga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cobanin iz Krusevice

    16:37 // 4. 3. 2022.

    Mene ne iznenadjuju zlonamerni komentari I komentatori, ali me iznenadjuje cutanje ljudi sa podrucja poste Krusevica, koji dobro znaju ko je ovaj covek, koji je savesno obavljao svoj posao pored koga je cinio I cini usluge I pruza pomoc usamljenim gorstacima.Jos vise me pogadja to sto cute I oni koji su bili redovni gosti na dan seoske slave koju je on doskora organizovao.Zemljci nemamo casti!?

  • Bozovic zlatko

    15:05 // 2. 3. 2022.

    Detaljno sam pročitao istaknutu dokumentaciju!
    Tvoja odgovornost kao predsednika mz (organa vlasti je evidentna.)
    Šta hoćeš! Da ti drugi plati kaznu! Da si kriv potvrdilo je četvoro sudija sad ti svi krivi. Navodiš opoziciju i predsednika, ministre, sudije...
    Treba su više da te osude da se naučiš pameti. Ne znaš da odgovoriš a kad je u pitanju sopstveni džep to znaš.
    Sram te bilo!

    • Aleksandra

      11:09 // 3. 3. 2022.

      Gospodine Zlatko, ako Vas mogu nazvati Gospodinom, o cemu komentarisete ovde? Da ste procitali dokumentaciju ne biste ovako pisali, ali mozda Vi i ne znate da citate, mozda ono sto procitate ne umete da rezonujete. Drzite se Vaseg posla i ostavite ovog postenog coveka da se bori za svoja prava!

  • Sad je kasno

    15:04 // 2. 3. 2022.

    Pošto je sekta na vlasti u svim opštinama verovatno je i ovaj nesrećnik njihov član.Ako nije znao odgovor na pitanje,što nije pitao sveznajućeg šefa?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: