Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 7. 9. 2012.

| Društvo

Veće nadležnosti Komunalne policije?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Komunalna-policija.jpg

Gradsko veće Niša usvojilo je odluku kojom se nalaže resornoj Upravi da precizira nadležnosti Komunalne policije. Kako kaže resorni većnik razmišlja se i o povećanju broja komunalnih policajaca.

Komunalna policija uglavnom pruža podršku inspekcijama ili kontrolorima i nije ovlašćena da piše prekršajne prijave. Kako kaže gradski većnik Miloš Banđur na ruku komunalnim policajcime ne idu ni pojedine gradske odluke.

- Ako se parkira auto na zelenoj površini pa se do vlasnika dođe preko registarskih oznaka i taj vlasnik se pozove. Ako on izjavi da nije vozio auto tog dana nego da ga je nekome pozajmio Prekršajni sud ga oslobađa zato što u odluci ne stoji da je odgovoran vlasnik. Nije precizirano i sve su to stvario koje treba sagledati i izmeniti – kaže Banđur.

Na 5.000 stanovnika trebalo bi da dođe jedan komunalni policajac što daje ukupnu cifru od 60-oro policajaca za Grad Niš.

Danas posao komunalnog policajca u Nišu obavlja 22 ljudi, pa se shodno tome, kako kaže Banđur, razmišlja o povećanju. banđur Miloš Banđur

- Oni rade sa manje od 40 odsto kapaciteta i to je zatečeno stanje. Prvo treba za narednu godinu u budžetu predvideti sredstva za povećanje broja komunalnih policajaca, za njihovo tehničko opremanje, za opremu koja se pre svega tiče kupovine radio veza i vozila. Broj komunalnih policajaca je jako mali i oni veoma vredno rade svoj posao, ali njihov broj možemo povećati tek sledeće godine, jer sve to treba predvideti budžetom – zaključio je Banđur.

Kao prvi korak u rešavanju ovog problema je nalog Gradskog veća Upravi za komunalne delatnosti da preispita i sačini nacrte akata kojima će se precizirati nadležnosti Komunalne policije.

Gradonačelnik novinarima "očitao lekciju"

Na današnjoj sednici Gradskog veća desila se nesvakidašnja situacija. Naime, potpuno neočekivano gradonačelnik Niša Zoran Perišić dao je oštre primedbe novinarima na njihovo ponašanje.

Grupa novinara niških medija u jednom trenutku izašla je sa sednice Gradskog veća kako bi intervijuisali direktora niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” Dragana Bugarinovića.

perišić Zoran PerišićPo povratku u salu Perišić je prvo predstavnicima sedme sile uputio primedbu, a po završetku sednice rekao da ukoliko to učine i sledeći put “ne moraju ni da se vraćaju u salu”.

Zatim je nastavio pridike ukazujući na činjenicu da posle sednice "prvo on daje izjave" pa onda većnici, aludirajući na to da su danas pre njega za medije govorili Srđan Vasković i Miloš Banđur.

Kada su novinari pokušali da kažu nešto u svoju odbranu, Perišić je predstavio svog novog portparola Milana Cvetanovića, koji na dužnost stupa od ponedeljka.

Na licima novinara videlo se iznenađenje i zaprepašćenje ovakvim ponašanjem prvog čoveka Niša.

Stariji novinari su potvrdili da je praksa uvek bila da se od resornih načelnika i direktora Javnih preduzeća izjave uzimaju i tokom sednice, a da je na novinarima da odluče ko će prvi davati izjavu nakon zasedanja Gradskog veća.

U skladu sa tim nikakva pravila kuće nisu prekršena, na šta je ukazivao gradonačelnik Perišić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • abrakadabra

    16:32 // 9. 9. 2012.

    Ma ukinite bre tu "policiju" i iskoristite taj novac na pametniji nacin,koji ce vise koristiti gradjanima Nisa.Jagodina ih uopste nema,a nisam primetio nesto da nam je grad sredjeniji,cistiji ili bolje funkcionise od JA!?Cemu oni uopste sluze-osim sto se neko ugradi dok ih zaposli,a posle na budzet,drgi da rade za njihove plate..Dokle da pravite budale od obicnih ljudi?Pre neki dan zaustavim jednu "policajku" i pitam je kako da otkucam poruku za placanje parkinga za strane tablice a ona me gleda kao da je pala s'Marsa..ceo dan se mlatara po ulici a pojma nema sta treba da radi

  • Tetovirani Meda

    08:31 // 9. 9. 2012.

    za nas je malo i da svako ima svog komunalnog policajca, toliko smo strokavi.

  • Milan Jovic

    11:43 // 8. 9. 2012.

    Ja ne znam zasto pricate napamet i pljujete ljude... Iz licnog iskustva znam da obavljaju posao dobro. Primera, napukla cev u mojoj ulici, koju inspekcije i gradska preduzeca sredjuju bezuspesno 3 meseca, sredjena je samo 1 DAN nakon izlaska komunalne policije na teren. Da li je slucajnost, ne znam, ali zahvalan sam. Bitno da novinari objavljuju samo napade na njih, a gradjani snimke njihovih gresaka, a kad se nesto dobro uradi, nikom nista. Jos kad bi imali ljudstvo i uslove poput Beogradskih i Novosadskih komunalaca, pa i da postignu sve...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: