Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:57, 17. 12. 2013.

| Društvo

Veće nadležnosti niških opština

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
opstina-palilula-*fb-palilula*.jpg
Gradska opština Palilula, foto: FB GO Palilula

Amandmanom je odlučeno da niške opštine dobiju veća sredstva za 2014. godinu od planiranog. Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković kaže da se razmišlja i o povećanju nadležnosti.

Budžetom za narednu godinu planirano je da sve niške opštine dobiju novac iz gradskog budžeta umanjen za, otprilike, po 2 miliona dinara. Prema tom planu Pantelej bi trebalo da dobije dobije 58 miliona, Crveni Krst 55 miliona, Palilula 60 miliona, Medijana 64 miliona i Niška Banja 51 milion dinara.

Nakon usvojenog amandmana na sednici Gradskog veća, zamenik gradonačelnika kaže da su sredstva “na istom nivou” kao i prošle godine.

- Iako od države dobijamo 30 odsto manje zadržali smo transfere. Razmatramo i proširenje nadležnosti opština. Potrudićemo se da one postanu pravi servis građana. Ako troše 85 odsto budžeta za svoje troškove i za plate, onda je to besmisleno da postoji - rekao je Slavković.

slavkovic Slavković protiv povećanja zaposlenih, arhivska fotografijaOdluka o proširenju nadležnosti dogovorena je, kako je pojasnio Slavković, na sastanku kod predsednika Skupštine Grada Mileta Ilića. Slavković naglašava da to ne bi trebalo da znači i povećanje broja zaposlenih.

- Apsolutno ne bi trebalo da se planira povećanje broja radnika, već samo razmeštanje postojeće administracije možda iz Grada ili opština, javnih preduzeća gde ih već ima - rekao je Slavković.

Podsetimo, gradonačelnik Niša Zoran Perišić i ranije je najavljivao da će biti smanjena sredstva koja se uplaćuju opštinama. Ipak, nakon oštre reakcije svih 5 predsednika gradskih opština, suma koja je planirana za ovu godinu ostala je nepromenjena.

O ovoj odluci, kao i o planiranom budžetu za narednu godinu raspravljaće odbornici niške Skupštine koja je zakazana za danas.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Problem

    08:50 // 18. 12. 2013.

    Nije problem sto ovako razmisljaju glasaci, oni su uglavnom blago opismenjeni i s pravom nezadovoljni. I politicari isto razmisljaju jer ne razumeju problem rada u drzavnoj upravi, a ne zele edukaciju

  • zorica kostic

    14:18 // 17. 12. 2013.

    Kakve ingerencije kada ni ovako nista ne rade.Dobili su komunalnu policiju i inspekciju a pred nosom GOMedijana u parku cveta haos od basti i bespravnog zatvaranja lokala jos samo fali nova ingerencij

  • ogorčeni

    12:58 // 17. 12. 2013.

    Može ovaj veliki stručnjak da prerasporedjuje svoju decu koju je zaposlio u gradskoj upravi i studentskom centru.Bistar je nema šta,kao da je pešterac

    • istina

      22:14 // 17. 12. 2013.

      Što se tiče pešterca tzv. pravnika, dobro je poznato kakav je ‚‚haos‚‚ ostavio za sobom u druš. i držav. firmama gde je bio direktor.To znaju ojađeni radnici.Da je dobar biznismen imao bi svoju firmu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: