Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:44, 17. 4. 2017.

| Društvo

Večeras nastavak protesta "protiv diktature" u Nišu

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Protest Nišlija
Mlade Nišlije protestuju od izbora; Foto: Vanja Keser

Posle pauze tokom uskršnjih praznika, Nišlije nezadovoljne društveno-političkom situacijom u zemlji, ponovo će prošetati centralnim gradskim ulicama večeras od 18 sati. Protest počinje, kako su najavili, na Trgu kralja Milana.

Nastavak protesta “protiv diktature” koji je počeo dan posle predsedničkih izbora 2. aprila, na kojima je pobedio aktuelni premijer Aleksandar Vučić, uglavnom mladi ljudi u Nišu, Novom Sadu, Beogradu i drugim gradovima Srbije, najavljuju zbog “medijsko-političkog mraka”.

Mi nismo ovde da rušimo državu već medijsko-politički mrak! Borba protiv njihove diktature je tek počela - naveli su na Fejsbuku.

Podsetimo, demonstranti u Srbiji najpre su zahtevali smenu članova REM-a i RIK-a, predsednice Narodne skupštine Maje Gojković i uredništva RTS-a, da bi kasnije listi zahteva dodali i smenu čitavog političkog vrha na čelu sa Aleksandrom Vučićem, departizaciju i decentralizaciju države, veća prava radnika i medijske slobode.

Niški studenti pojačani podrškom pojedinih profesora sa Univerziteta, stanara (UPSS), ratnih rezervista kojima nisu isplaćene dnevnice i drugih građana, tražili su i isplatu plata radnicima propalih niških preduzeća, strožu kontrolu budžeta, institucija i javnih funkcija u Nišu. Oni zahtevaju i tzv. "praznu stolicu" u javnim preduzećima, veću transparentnost, ukidanje duplih funkcija i nepotizma.

Demonstranti iz Beograda tražili su od Vlade Srbije da odgovori na prvih 7 zahteva kojima su se pridružile i nezadovoljne Nišlije do danas. Međutim, zvaničnog odgovora zasada nema, a potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kazala je da Vlada Srbije nije nadležna ni za jedan zahtev demonstranata.

Stranica na kojoj se nalazite, nije stranica organizatora, jer je protest nastao spontano. Ova stranica služi za prenoš...

Posted by Protiv Diktature on Sunday, April 9, 2017
Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sve u krug

    16:31 // 18. 4. 2017.

    Te mlade nislije na grbachu su svojih roditelja, nisu osetili sta je rad za minimalac zevzece se nemaju pojma sta hoce, cast izuzecima, ali unose nemir kao devedesetih i to je sustina, vecia nije glasala, imali smo sansu svi ali neko ce lega nedelja suncana bila, znam da ce da udaraju minuse al tako je...

  • Radisa

    16:28 // 17. 4. 2017.

    Hoćemo da česme i fontane u gradu rade! Udruženje ljubitelja česama i fontana grada Niša će se priključiti protestima!

  • Gaga

    14:43 // 17. 4. 2017.

    Vidimo se!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: