Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:18, 10. 9. 2012.

| Društvo

Veći broj poziva zbog lutalica

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
pas
ilustracija; foto: etrafika.net

Tokom protekle nedelje službe za hvatanje pasa lutalica u Nišu primile su veći broj poziva zbog prisustva pasa lutalica u blizini škola.

U Sektoru za održavanja higijene Komunalnog preduzeća "Mediana" kažu da je to bilo očekivano zbog polaska dece u školu.

- Imamo veći broj poziva i često radimo po prijavama, ali do sada nije bilo slučajeva ujeda pasa. Počela je školska godina, a deca se često u dvorištima okupljaju da užinaju, pa psi najverovatnije dođu zbog hrane - rekao je Ljuborad Stevanović iz Sektora za održavanje higijene.

On je dodao da šinterske službe ovih dana češće obilaze delove grada u kojima postoje veći čopori lutalica i da je za sada sve uobičajeno.

- Nije neobično da u potrazi za hranom psi budu u blizini školskih dvorišta, jer znaju da tu mogu naći ostatke od đačkih užina. Ukoliko se pojavi veći čopor pasa važno je da deca ostanu mirna, da se uobičajeno ponašaju i ukoliko primete da psi nisu druželjubivi da se polako vrate u školu - objašnjava Dušan Stojanović iz Udruženja "Zoo Planet".

U ovom udruženju savetuju decu i roditelje da je važno da ukoliko se nađu u blizini pasa i osete se ugroženo da ne prave buku i nagle pokrete kako ih ne bi dodatno provocirali.

- Deca ne bi trebalo da trče jer to može isprovocirati pse da pođu za njima, niti da ih gađaju ili šutiraju da ih ne bi razljutili. Kada su psi u čoporu slobodniji su i hrabriji, pa ih ne treba provocirati - dodaje Stojanović.

Takođe, deca ne bi trebalo da hrane pse dok su u dvorištu jer im može stvoriti naviku da često dolaže i očekuju hranu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: