Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 8. 11. 2021.

| Društvo

Većina niških ugostitelja skraćuje radno vreme do 20 sati, u Pirotu neki rade uz kontrolu kovid propusnica

Autor:T. Radovanović, Lj. FilipovIzvor:Južne vesti
Niš noću kafići bašte prazne
Niški ugostitelji žele da izbegnu probleme sa gostima; foto: Vanja Keser

Odluka republičkog Kriznog štaba da kovid propusnice važe od 20 sati stupa na snagu večeras, a zbog ove mere i najave pojačanih kontrola, većina ugostiteljskih objekata u Nišu neće raditi nakon tog vremena, navode iz niškog Udruženja ugostitelja. Iz Udruženja u Pirotu kažu da će neki lokali biti zatvoreni od 20 sati, a neki će raditi, ali da su vlasnici kivni i da se snalaze na različite načine.

Novom uredbom, koja podrazumeva da se primena kovid sertifikata pored kafića, restorana i barova odnosi i na kockarnice, slot klubove i kladionice, njihovo radno vreme više nije ograničeno, ali će u ovim objektima oni koji nemaju propusnicu moći da borave samo do 20 sati.

Nakon toga, u lokalima mogu biti samo građani koji imaju zeleni sertifikat, pa većina ugostitelja u Nišu nakon 20 sati neće ni raditi kako bi, kažu, izbegli probleme sa gostima i inspekcijom.

Većina kolega koje su odlučile da skrate radno vreme do 22 sata, koliko ja imam informaciju, skratiće radno vreme sada do 20 sati da ne bi rizikovali probleme sa gostima, inspekcijskim nadzorom i ostalo - kaže Bojan Mitić iz niškog Udruženja ugostitelja.

Prema njegovim rečima, još uvek postoje i nedoumice oko toga dokle idu ovlašćenja ugostitelja u kontrolisanju kovid propusnica, ali i finansijske teškoće.

Kaže da će ti problemi biti predočeni i na sednici Privredno-ekonomskog saveta koja je zakazana za sutra u Gradskoj kući u Nišu.

Mi ćemo ispred Udruženja da kandidujemo i tu temu i da vidimo da li je moguće da Grad pomogne ugostiteljima ili da napravi neku konekciju ka državi, da odemo do Ministarstva finansija i tražimo sektorsku pomoć pošto se poslednje dve uredbe odnose isključivo na ugostitelje, pa da vidimo da li nas prepoznaju kao privredne subjekte kojima treba pomoć - objašnjava Mitić.

Neki lokali u Pirotu takođe će nakon 20 sati biti zaključani, navodi predsednica pirotskog Udruženja ugostitelja Ana Lazarević, ali neki će raditi i nakon toga.

Niko nije tražio sastanak, svi su kivni, svako se snalazi na svoj način. Svako odlučuje za sebe, kako kome odgovara. Neko zatvara, neko će raditi i kontrolisati kovid propusnice - kaže ona.

Tako kažu i sami ugostitelji u Pirotu koje su novinari Južnih vesti kontaktirali. Neki su odlučili da objekte zatvaraju u 20 sati, a neki kažu da će raditi i posle toga, uz proveru kovid propusnica. Inače, pre ovoga dva ugostiteljska objekta su radila i posle 22 sata uz kontrolu kovid propusnica.

Podsetimo, kovid propusnice u Srbiji su uvedene 23. oktobra. Tada je radno vreme mnogih lokala na jugu skraćeno do 22 sata, a Krizni štab je 4. novembra na sednici odlučio da od ponedeljka, 8. novembra, propusnice važe od 20 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ilija Stojanovic

    21:03 // 8. 11. 2021.

    Neustavno i nezakonito,čista diskriminacija i manipulacija ljudima.Ako mi konobar trazi potvrdu o vakcinaciji ja bih mogao njemu da potrazim recimo ortopan zuba ako vec idemo tom logikom. P.s. cekamo internet tim sns-a neki nelogicni sendvicarski odgovor na moj komentar

  • Master of pupets

    19:19 // 8. 11. 2021.

    I taj dr kon, ceo zivot bleji i nista ne radi a odlicnu platu primao i sad kad je konacno dosla ta epidemija on nema pojma sta da radi. Srbinu nikad niko nista na silu nije uspeo da uvali pa nece ni sad. Ako neko misli da ce represijom da resi problem, grdno se vara. Mene opasno zabrinjava to sto su i vakseri i anti u opasan ekstremizam otisli i pobili bi sve koji ne misle kao oni

  • Goksi

    17:41 // 8. 11. 2021.

    U Galiju svi!!!
    Klopa super ,ćale super ,sve super i tamo nema kontrole.
    Ajmooooo svi u Galiju

    • Toza

      20:56 // 8. 11. 2021.

      Pa tamo bate prelepo,a može li na "recku".
      Kažu da tamo može da se dobije autogram od vodećih likova SNS Niš.
      Goksi sve ima svoj početak i kraj.
      Mile Ilić je misleo da će vladati gradom dok je živ ali nije.
      Zoran Živković isto,,,
      Guska i ovi njegovi privesci sa iljadarkinim diplomama se fino zaigrali ali neće dugo.
      Narod je gladan,nema za račune,a oni se bahate stanovima,autima,letovanja,zim

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: