Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 27. 8. 2020.

| Društvo

Većina roditelja u Nišu se izjasnila da deca treba da krenu u školu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
skola-foto-aleksandar-kosti
Neki se vraćaju u učionice, neki ostaju kod kuće; foto: A. Kostić

Osim Gimnazije "Svetozar Marković" gde je 25 % roditelja bilo za onlajn nastavu, u ostalim osnovnim i srednjim školama u Nišu više od 90 % njih glasalo je da deca od 1. septembra treba da imaju nastavu u školi, navodi načelnik Školske uprave Dragan Gejo.

Iako su nadležni odlučili da osnovci od 1. do 4. razreda nastavu sa skraćenim časovima imaju u školama uz stroge mere zbog korone, ministar prosvete je rekao da će roditelji birati - rad od kuće ili iz školske klupe.

U Nišu je većina za odlazak u školu, kaže načelnik Školske uprave Dragan Gejo.

Velika većina roditelja je za neposredan odlazak u školu, više od 90 % njih. Osim u Gimnaziji "Svetozar Marković" gde je 25 % njih za onlajn, da probaju tako, da ne idu deca odmah u školu, boje se ljudi. Ali tamo su deca starija, roditelji su stariji i više brinu, opasnija je situacija - navodi Gejo.

Neki roditelji smatraju da time što su sami morali da odlučuju kako će i odakle njihova deca učiti od septembra država zapravo traži i da preuzmu odgovornost da posle ne bi krivili sistem ako se desi masovno oboljevanje u školama.

Do 1. septembra i zvaničnog početka školske godine ostalo je još 4 dana, a trebalo bi da u svim školama dan ranije, 31. avgusta, budu održani roditeljski sastanci kako bi škole objasnile po kojim modelima će koji razredi učiti tokom epidemije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • :-|

    12:00 // 28. 8. 2020.

    Da smo pametna drzava, trebalo bi organizovati online nastavu

  • Багра снс лопужа

    06:07 // 28. 8. 2020.

    Такође,родитељи су већински гласали да од првог септембра линије градског саобраћаја не буду појачане;Да уштедимо,нек има да Блејограцка постављеница и свита имају за плате;

  • Ђоле

    00:15 // 28. 8. 2020.

    Ministarstvo prosvete je objavilo da se 90% roditelja izjasnilo za kombinovanu nastavu i pre nego što je anketa poslata svim roditeljima.
    U pitanju su naša deca, ali posredno i naši roditelji. Nije redak slučaj da 3 generacije žive u istom prostoru. Ne mogu da prihvatim da su roditelji mahom glasali za kombinovanu nastavu.
    Voleo da grešim, ali slutim da boravak dece u školama nije dobra ideja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: