Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:15, 4. 5. 2023.

| Društvo

Većina škola u Nišu neće raditi u petak

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
ucionica
47 sigurno neće raditi; Ilustracija; foto: A. Kostić

Zbog tragedije u Beogradu, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije potvrdila je da 47 niških škola neće raditi u petak, 5. maja, a prethodno je to najavio i Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije pa se očekuje da većina škola sutra nema nastavu.

Od ukupno 53 škole u Nišu, 47 sigurno neće raditi - potvrdio je predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika u Nišu Vladan Ćirić, a očekuje da se i ostali sindikati pridruže obustavi rada.

Sve škole gde je nastavno osoblje član naše Unije neće imati nastavu, to je ukupno 47 škola. I ostali sindikati, Nezavisnost i Samostalni sindikat, su najavili isto pa očekujemo da nastava bude obustavljena u 99% škola - kaže Ćirić.

Dodaje da su i prosvetari koji nisu članovi nijednog sindikata najavili da neće držati nastavu u petak, a samo će specijalne škole sigurno raditi zbog posebnog programa.

Među školama koje ne rade su “Učitelj Tasa”, “Vožd Karađorđe”, “Ćele Kula”, “Ratko Vukićević” i Muzička škola.

Svi smo veoma potrešeni jučerašnjim događajem u osnovnoj školi u Beogradu. Vi ste već minutom ćutanja odali poštu nedužnim žrtvama ovog tragičnog događaja. Unija sindikata prosvetnih radnika je donela odluku da svi prosvetni radnici obustave rad u petak 5. maja. Znači da sutra nemate nastavu i ne dolazite u školu - obavešteni su učenici.

Podsetimo, i Glavni odbor Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije odlučio je da se obustavi rad u svim školama zbog opasnosti po život i zdravlje prosvetnih radnika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija

    10:14 // 5. 5. 2023.

    Ostavka ministra RUžića kao moralni čin? Ništa?

  • Sinovac

    06:16 // 5. 5. 2023.

    Muzička škola odlučila kasno sinoć da ipak radi redovno!!! Da li imaju imalo poštovanja prema žrtvama i zašto je nemaju?

    • Torpedo

      19:41 // 5. 5. 2023.

      Tvrdo jezgro sekte ! Dobice plus u ovoj agoniji ! Da bar veruje u program sekte, nema pojma,vazno da se dodvori visima od sebe !

  • slavko

    23:19 // 4. 5. 2023.

    Kojih to 6 poltronskih direktora premislja o obustavi rada kad sve skole nece raditi?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: