Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:38, 16. 7. 2013.

| Društvo

Većinski vlasnici: "Oteli nam Banju Topilo"

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Banja Topilo
Kupatilo u Banji Topilo

Kupatilo u Banji Topilo "nasilno drži Turističko društvo kao manjinski vlasnik, a maser i lekar goste primaju bez pečata, dokumentacije, zdravstvenih kartona i fiskalne kase", tvrde većinski vlasnici iz Privrednog društva "Banja Topilo".

Oni su se Južnim vestima obratili saopštenjem za javnost nakon što su ih predstavnici Opštine Crveni Krst 12. jula sprečili da ponovo zauzmu kupatilo, iako je Privredni sud 2. jula doneo privremenu meru bez prava žalbe da Turističko društvo napusti objekat i vrati ga Privrednom društvu "Banja Topilo".

Većinski vlasnici navode da ih je predsednik Opštine Darko Bulatović u maju pozvao na sastanak na kom su on i njegov zamenik Predrag Rajković obrazlagali zašto smatraju da Privredno društvo "Banja Topilo" radi nelegalno.

- Uslovljavali su nas da sa Opštinom postignemo dogovor ako želimo da nastavimo rad. Predsednik Bulatović je opet insistirao da im predamo ključeve, dok je zamenik Republičkog javnog pravobranioca pretio da će sudski zatvoriti objekat - piše u saopštenju.

Većinski vlasnici objašnjavaju da oni ne naplaćuju lekovitu vodu, već samo usluge koje prate korišćenje objekta, kao što su pregledi, masaže, održavanje, analiza vode, hemikalije, peškiri. Tvrde da su čelnici Opštine "insistirali da se vlasnici odreknu svog udela" uz obećanje da će im isplatiti njihov udeo, a da će u međuvremenu Opština "poslati predlog dalje saradnje sa PD Banja Topilo".

Do 1. juna 2013. godine, kada je otvorena sezona u Banji, nikakav predlog nije stigao, navode većinski vlasnici. Tvrde i da im je nekoliko dana nakon otvaranja Bulatović pretio telefonom da će zatvoriti kupatilo i o svemu obavestiti medije.

7. juna kupatilo je "zauzeo" manjinski vlasnik, odnosno članovi Turističkog društva koji su zamenili brave. 

Podsetimo, prošlog petka je rukovodstvo Oštine sprečilo sudskog izvršitelja da objekat po presudi Privrednog suda vrati većinskim vlasnicima, a oni su tada odbili da komentarišu ovaj događaj i najavili da će se novinarima obratiti saopštenjem. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Cvetkovič Zvonimir

    20:31 // 13. 8. 2013.

    posle 4 dana dolazi do puća mi smo bili uskraćeni sa lečenjem da nam je novac propao sada sam dobio prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda zato šo sam tražio moja prava za lečenje i tamo šikanira

  • Cvetković Zvonimir

    20:25 // 13. 8. 2013.

    U banji sam bio početkom juna sa tri prijatelja jadnog iz Slovenije drugog iz Belgije i trećeg az Austrije.Uredno smo platili sve terapije kao u elitnom lečilištu kupanje
    ,masažu i elektroterapiju od

  • Goran Kostić

    15:36 // 16. 7. 2013.

    Град каже нема пара, а ко ће обештетити власнике објекта?Видимо како се одржава оно што нема власника.Уреду идемо сви да се купамо, а ко ће бити директор и остали одлучиће ГРАДСКА ВЕЋИНА.СВИ НА КУПАЉЕ

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: