Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:17, 29. 5. 2023.

| Društvo

Većnik Stanković ne razmišlja o ostavci koju je sam najavio, za nepristojan rečnik se ne izvinjava

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Nenad-Stankovic-foto-Grad-Nis
Većnik ne razmišlja o ostavci, a nije se ni izvinio zbog uvrede; foto: Grad Niš

Niški većnik Nenad Stanković ne razmišlja o ostavci koju je sam najavio - iako je na protestu sa Matejevčanima bio i stanovnik Jasenovika. Novinarki Južnih vesti je poručio da se bavi malo istraživačkim novinarstvom i sama utvrdi da Jasenovčanin koji je potvrdio da tamo živi i bavi se poljoprivredom zapravo ne živi u tom selu, jer se, kako većnik kaže, "prizetio" u Malči. Nije se izvinio za nepristojnost prema novinarima i poručio je da će o tome pričati verovatno sutra na sednici Skupštine "pred širim auditorijumom".

"Evo, dovedite nekog iz Jasenovika ko je bio juče, ja ću ostavku da podnesem na mestu člana Gradskog veća" - poručio je prošle nedelje većnik Stanković, govoreći o protestu za odbranu Belog Vrha održanom ispred niške Skupštine.

Jasenovik protest Bojan Cajić u plavoj majici kaže da živi u Jasenoviku; foto: "Za odbranu Belog Vrha" Organizatori protesta su ga tokom vikenda podsetili na tu izjavu i tražili da ispuni obećanje - jer je na protestu bio Boban Cajić, sa stalnim prebivalištem u Jasenoviku, koji je za Južne vesti rekao da u tom selu živi, poseduje 3 hektara imovine na kojoj obavlja poljoprivredne poslove, uz komentar da to može bilo ko da proveri.

Upitan da li će održati reč i podneti ostavku zbog toga, većnik Stanković za Južne vesti kaže da o tome ne razmišlja, a objašnjava i zašto.

Ako neko kaže da jeste bio i to isto nije tačna informacija, jer izvesni gospodin koji je naveden živi u selu Malča na adresi (naziv uklonjen zbog zaštite podataka). Živi sa porodicom, a istina je da se vodi u ličnoj karti u Jasenoviku, ali ne živi u Jasenoviku nego živi u selu Malča. To mogu da vam potvrde u Malči tamo gde živi. A i policija je vršila proveru kada se njegov sin prijavio za Žandarmeriju, svih lica i njega i oca i sestre i majke na istoj toj adresi. A to možete i da odete na licu mesta, malo da se bavite istraživačkim novinarstvom, pa da ga nađete u selu gde živi. Čovek se narodski rečeno prizetio, nije to ništa sporno - rekao je Stanković.

Rekao je da je potvrdu ranije dao i organizator protesta Slaviša Dinić, da nije bilo Jasenovčana na protestu Matejevčana, a na konstataciju novinarke da je čovek sam rekao da tamo živi i ima zemlju koju obrađuje - većnik je poručio da on govori istinu i barata tačnim podacima.

Njegovu smenu tražila je i niška opozicija zbog nepristojne poruke koju je uputio novinarima na Železničkoj stanici, kada je ulazio u vanredni voz za Beograd na miting.

Većnik Stanković; foto: JV Stanković kaže da zna pravu istinu, a o vređanju novinara iz voza hoće da priča "pred širim auditorijumom"; foto: JV Upitan da li će zbog toga podneti ostavku, Stanković odgovara:

Stanković: Nisam ja vređao nikoga, ali nadam se da ću imati priliku da pričamo o tome.

Novinarka: Pa evo imate priliku, kažite.

Stanković: Ne želim sada da pričam o tome, možda sutra na sednici Skupštine pred malo većim auditorijumom.

Novinarka: Znači postoji šansa da sutra podnesete ostavku?

Stanković: Ne, ja sam rekao da mogu da pričam o tome, da postoji mogućnost da pričam o tome pred malo širim auditorijumom, pred više medija, kako bi to objektivno bilo preneto.

Novinarka: Vi Južne vesti ne smatrate objektivnim medijem?

Stanković: Mmm, nemam komentar na to.

Novinarka: Da li mislite da treba da se izvinite novinarima koje ste uvredili prilikom ulaska u voz?

Stanković: Rekao sam da ću sutra o tome da pričam, da li sam rekao, kome sam rekao i šta sam rekao, možda sutra pred većim auditorijumom i pred više medija.

Na kraju je zaključio i da o ostavci koju je sam najavio, a koju traže i građani i opozicija - ne razmišlja.

Podsetimo, kako su Južne vesti saznale - u niškim selima Jasenovik i Matejevac postoji namera investitora da izgradi solarnu elektranu, a zahtev za matejevački Beli vrh je stigao do niške Gradske uprave i u tom dokumentu se navodi da elektranu na sunčevu energiju želi da gradi firma Heliosun iz Beograda, koja je prema podacima sa APR-a osnovana pre manje od 4 meseca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PaVuN

    17:56 // 3. 6. 2023.

    Da je pravne države odavno bi on vukao bukagije...

  • Dragan

    14:52 // 2. 6. 2023.

    Ko je tezi,on ili Mesko?Bojim se da uskoro obojici sleduje dijeta...

  • planinsko govedo

    13:54 // 31. 5. 2023.

    Kakav inteligentni, zadrigli pogled.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: