Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:35, 30. 5. 2023.

| Društvo

Većnik Stanković tvrdi da nije on nepristojan zbog onoga što je rekao, već novinarka zato što je to čula

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
stanković i sotirovski
Stanković opet bez izvinjenja; foto: JV-Tamara Todorović

Ni na današnjoj sednici niške Skupštine se gradski većnik Nenad Stanković nije izvinio novinarima ili javnosti za nepristojnu poruku koju je uputio prilikom ulaska u vanredni voz za miting SNS-a. Umesto izvinjenja za svoju nepristojnost, Stanković je novinare optužio da prave "lažni senzacionalizam na nepristojan i bezobrazan način".

Dok je ulazio u vanredni voz naprednjaka i kretao na miting "Srbija nade" u petak, visoki funkcioner SNS i aktuelni gradski većnik Stanković je u pravcu novinara poručio "Ne se*ite dok je voz u stanici".

Niška opozicija je zato tražila njegovu smenu, ali on juče za Južne vesti nije hteo da govori o tome, nije se izvinio, već najavio da će pričati danas o tome pred "većim auditorijumom".

Dok su odbornici raspravljali o spomenicima, opozicija ga je prozvala zbog ovakvog rečnika i tražila njegov komentar, a Stanković je negirao ono što se dogodilo u petak.

Što se tiče izmišljene priče da sam ja se novinarima obratio na neki pogrdan način. Dakle, svi vi kolege, putovali ste vozom i svako ko je putovao vozom verovatno je koristio toalet, pa piše tamo da je zabranjeno korišćenje toaleta dok se voz nalazi u stanici. Dakle, ja sam bio sa određenom grupom ljudi, nisam bio sa novinarima sam pa da sam njima nešto rekao. Ono što je jedino tačno je da sam ja to rekao prilikom ulaska u voz ljudima sa kojima sam bio, oko mene je bilo desetak ljudi. Dakle, nikome se nisam direktno, lično obratio - uverava Stanković.

Kao ni juče u razgovoru sa novinarkom Južnih vesti, tako se ni danas pred odbornicima i gledaocima nije izvinio zbog toga što je rekao, a iako kaže da se nije lično obratio novinarima, jeste gledao u njih kada je to izgovorio povišenim tonom, kako bi ga čuli.

Da li se tu sad neko prepoznao, da li je neko hteo da pravi neki lažni senzacionalnizam od toga, da privlači pažnju na sebe, to je stil tih koji to rade. I to nije prvi put da prave neki lažni senzacionalizam od nekih stvari koje su izrečene, ne njima, nego nekoj grupi ljudi, u šali i da to koriste na takav, da kažem najblaže rečeno, nepristojan i bezobrazan način - zaključio je Stanković.

Novinarka Južnih vesti Tamara Radovanović ponovo opisuje situaciju na Železničkoj stanici.

Grupa novinara i snimatelja stajala je sa većnikom Stankovićem negde u blizini poslednjih vagona. Bilo je smeha, a kada sam naišla, Stanković je krenuo ka vozu. Dok se penjao u voz, dobacio je: "Ne se*ite dok je voz u stanici". Dok je izgovarao to, sa osmehom je gledao ka kolegama i meni. Ja ne znam koja je bila namera i da li je to bio pokušaj humora, ali nije prijalo slušati kako vam neko upućuje takve reči. Da, ja tvrdim da je on to uputio nama, da li šaljivo, ironično ili zlonamerno - ne znam - objašnjava novinarka.

Podsetimo, osim opozicije koja je zbog ovakvog rečnika tražila ostavku Stankovića, isto su tražili i meštani Matejevca, odnosno da većnik ispuni obećanje i sam je podnese, kao što je i najavio ako na protestu jeste bilo nekog iz Jasenovika. Međutim, on je juče rekao da o tome ne razmišlja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • radivoje milenković

    20:23 // 31. 5. 2023.

    Pogledaj ga: naš ponos i dika. Svršavač prestižnih akademija. Uvezen. Zaslužio je da sedi, ne na prvom sedištu u vozu, nego na tronu! Bolje bi mu pristajao. Upotrebljava samo glagole! Dosadilo mu da se bavi medicinskim poslovima, pa je počeo da uređuje grad i pašnjake!

  • Dubioza

    09:44 // 31. 5. 2023.

    U prevodu: Đura će ti oprostiti što te je tukao...

  • miloš

    23:51 // 30. 5. 2023.

    Hoće li ikada ovaj boss da siđe s grbače nišlija...

    • Simke

      20:22 // 1. 6. 2023.

      Svemu dođe kraj

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: