Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:46, 2. 2. 2015.

| Društvo

"Velika havarija" zadesila Bosilegrad

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Beton
Puca i beton (foto: B92)

Meštani sela i zaseoka Opštine Bosilegrad već desetak dana su bez struje jer je, kažu u Opštini, pod težinom vlažnog snega i naletom mećave srušeno više od stotinu stubova i velikih stabala, a putevi ka nekim od tih sela više i ne postoje.

Članovi uglavnom stočarskih domaćinstava, osim toga što moraju da se prilagode životu u mraku, ovih dana se bore i sa dubokim snegom, bujičnim potocima i klizištima kojih u okolini ima preko stotinu.

Teško se živi, ali šta ćeš. Snalazimo se kako umemo, duša da nam zna. Stoku hranimo pre nego što se smrači, ništa se ne vidi - pričaju meštani sela Ploča koje je od Bosilegrada udaljeno oko 25 kilometara.

Bosilegrad Ovako sada izgleda put za Bucaljevo (foto: FB Vladimira Zaharijeva)Od kada je nevreme donelo probleme, na njihovom rešavanju na terenu zajedno rade volonteri, radnici javnih preduzeća, članovi sportskih udruženja i ekipe leskovačkog ogranka "Jugoistoka" koje kažu da idu od sela do sela i od mahale do mahale, bar tamo gde može da se priđe.

Agregate, koji su kao pomoć stigli od Ministarstva unutrašnjih poslova i beogradske Opštine Stari Grad, postavlja i sam predsednik Opštine Vladimir Zaharijev. Kaže da ih je zadesila "velika havarija".

Hvala državi za agregate, molimo za naftu, nema je. Trebaće nam i građevinski materijal i mašine. Svi na terenu rade, ulažu nadljudski napor. Doktor je u jedno selo išao džipom, pa posle sankama, da teško bolesnoj ženi zameni kateter - priča Zaharijev.

O problemu piše i na Fejsbuku.

 

 

Struje nema u mahalama i selima Gornja Ljubata, Kolčina Garina, Musulj, Ploča, Gornja Ržana...

Što se može, tu smo, ne kukamo, pomoći ćemo narodu, ali red je da se zna da u ovoj državi i mi postojimo - kaže Zaharijev.

Dodaje da će šteta biti velika i da je pomoć zato neophodna.

Sledi obnavljanje puteva ka odsečenim selima gde je u ovakvim uslovima otežano odneti hranu. Negde se može terenskim vozilima, a negde je uzbrdo po snegu nužno pešačiti i po nekoliko kilometara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: