Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 26. 6. 2021.

| Društvo

Premijerka u Nišu obećala 1.000 novih radnih mesta, kaže dolaziće i stranci da rade jer je nezaposlenost pala

Autor:M. Milojević Kostić, U. KostićIzvor:Južne vesti
brnabic
foto: JV/U. K.

Otvaranje fabrike u kojoj će biti zaposleno 1.000 ljudi, početak gradnje auto-puta mira od Niša do Drača, modernizacija pruge Niš-Dimitrovgrad kao i izgradnja gasovoda do Bugarske - samo su neke od stvari koje u današnjoj poseti Nišu najavila premijerka Srbije Ana Brnabić. Navela je i da će u Niš dolaziti stranci da rade jer je nezaposlenost pala.

Velika ulaganja za Niš do kraja godine najavila je Brnabićeva, naglasivši da je neophodno razgovarati sa ljudima na terenu jer iz Beograda ne znaju gde je pomoć najneophodnija. Naglasila je i da očekuje da će uskoro ljudi iz drugih mesta dolaziti u Niš da rade.

Sa svim investicijama koje su došle u Niš ovde je nezaposlenost toliko pala da će uskoro biti potrebno da dovodimo ljude iz inostranstva da rade ovde, a u narednih nekoliko meseci otvaramo još jednu veliku investiciju u Nišu, gradonačelnica to zna najbolje ona to vodi sa ministartvom privrede i sa kabinetom predsednika republike koji je lično uključen u to, to je 1000 novih radnih mesta - rekla je Brnabićeva.

brnabic U trodnevnoj poseti Nišavskom okrugu; foto: Vlada SrbijeDrugi dan posete Nišavskom okrugu premijerka je započela u Niškoj Banji gde poručila da će država pomoći da ovo mesto povrati nekadašnji sjaj.

Drago mi je da vidim da dolazi sve više privatnih, stranih i domaćih investitora da investiraju ovde u hotele, to znači da će Niška Banja biti sve lepša i jača i da će dolaziti sve više ljudi, kao i da će ljudima iz Niške banje život biti kvalitetniji i mnogo lepši. Moramo da završimo staro kupatilo koje je kulturni spomenik - istakla je Brnabić.

Premijerka je ukazala na to da projekat Kulište kasni, zbog čega Republička direkcija za imovinu treba da reaguje kako bi se otvorio taj važan projekat vredan 40 miliona dinara, i navela da joj je upravo zbog toga što želi da sagleda situaciju na terenu važno što je juče i danas u Nišavskom okrugu.

Kako je najavila, uskoro će biti ponovo aktuelna i Vranjska Banja što će ojačati banjski turizam i konkurentnost. Nišku banju obišla je i ministarska turizma, trgovine i telekomunikacija Tatijana Matić koja je istakla da je po zahtevu za vaučere ovo mesto u top pet u Srbiji.

Ako nastavite ovim tempom broj turista će zapravo u Niškoj banji i Nišu ove godine možda čak možda dostiči 2019. koja je bila rekordna, Niko to nije očekivao ali Niš nam priređuje iznendađena - rekla je Matić.

Trodnevni obilazak Nišavskog okruga započela je juče predsednica Vlade Ana Brnabić posetama Ražnju i Aleksincu, danas će boraviti u Nišu, dok je za nedelju najavljena njena poseta Doljevcu i Merošini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MilosNis

    14:36 // 30. 7. 2021.

    Nezaposlenost je pala to je tacno ali kao posledica iseljenja radi posla i malo boljeg zivota, kao smanjenje prirodnog prirastaja kao raznih bolesti koje nas odnose zadnjih 20 godina, a ne kao posledica dobrog upravljanja drzavom!
    Rece neko na TVu da nema problema dovescemo inzenjere iz Indije koji hoce da rade 18 sati dnevno za 400e, super, sretno vam bilo, mene u tom filmu necete gledati!

  • milos79

    10:05 // 28. 6. 2021.

    super.
    prvo neka Gradonacelnica rasporedi svoju familiju pa koliko mesta ostane..
    Bruko jedna..
    pozdrav iz GU.

  • Smilke

    08:09 // 28. 6. 2021.

    Evo sanse da muž gradonacelnice predje u fabriku da radi posto je promenio za kratko vreme 3 javna velika preduzeća. Jaoo sta nam radi ova žena. Upropasti grad i gradjane i sve se svodi na priči.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: