Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:18, 15. 5. 2010.

| Društvo

Velike poplave u Trgovištu

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
ILUSTRACIJA;

Pripadnici specijalnih spasilačkih jedinica iz Niša spasili su jednu osobu iz bujične poplave koja je pogodila opštinu Trgovište, saznaju Južne vesti.

- Akcija je završena oko 22 sata. Čovek je spašen praktično u svojoj bašti i jedino je doživeo hipotermiju - rekao je Južnim vestima Nađ Vanja, zamenik komandira Vatrogasno spasilačke brigade iz Niša, koji trenutno rukovodi niškim timom na terenu.

Ranije danas spasioci su iz bujice izvukli još jednu osobu, potvrdio je Južnim vestima načelnik Uprave vatrogasno spasilačkih jedinica MUP-a Srbije, Goran Nikolić.

Nikolić kaže da je se još dve osobe se vode kao nestale.

- U samom Trgovištu situacija je katastrofalna. Nabujale reke i potoci istočno od Trgovišta, a pre svih Tripušnica, Lesnička i Kozjačka reka, bukvalno su nosile sve pred sobom. Ali, najopasnije je bilo u samoj varoši, gde se ove tri reke spajaju i odakle nastaje reka Pčinja - rekao je za B92 Milorad Nikolić, zamenik predsednika opštine.

Tu je razbesnela bujica odnela blizu 100 metara betonskog zida, čija je funkcija upravo bila da zaštiti grad i njegove stanovnike od eventualnih poplava, prenosi B92.

Bujučnim poplavama ugroženo je oko 150 domaćinstava, dok je 50 poplavljeno. Spasilačke ekipe do sada su evakuisale oko 300 ljudi i veći broj domaćih životinja, saznaju Južne vesti u Sektoru za vanredne situacije MUPa.

- Evakuisali smo sve stanovnike čije se kuće nalaze duž korita reke. Oni će noć provesti kod svojih rođaka, u višim delovima varoši - kažu u Sektoru za vanredne situacije.

Zbog poplava u prekidu su telefonske linije pa je i komunikacija otežana.

Osim Vatrogasno spasilačke jedinice iz Vranja i Niša, na poplavljena područja tokom večeri upućeni su i specijalni timovi za spasavanje iz Kragujevca i Leskovca.

Trgovište je jedna od najsiromašnijih i najnerazvijenijih opština u Srbiji. Nalazi se na krajnjem jugu zemlje, na granici sa Makedonijom, a graniči se sa Vranjem, Bosilegradom, Bujanovcem. Po popisu iz 2002. godine Trgovište ima 1.864 stanovnika.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: