Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:27, 9. 11. 2022.

| Društvo

Veliki brat i u Prokuplju: 40 kamera snimaće saobraćaj, objekte i igrališta za više od 100 miliona dinara

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Prokuplje centar
Video nadzor u Prokuplju će biti postavljen na 40 lokacija; Foto: Lj. M.

Grad Prokuplje će uskoro dobiti najsavremeniji video-nadzor nakon što se završi Javni poziv za nabavku i ugradnju sistema na teritoriji grada, što uključuje i sistem video-nadzora za kontrolu saobraćaja, nadzora objekta, igrališta, umreženje i monitoring centar. Za sistem kontrole i oko 40 kamera na različitim lokacijama na teritoriji Prokuplja iz gradske kase je opredeljeno 101.647.860 dinara.

Od ponuđača se traži da obezbedi video-nadzor korisniku nad dešavanjima oko i unutar objekta, štiti objekat van radnog vremena ustanove u kojoj je instaliran i obezbeđuje snimanje slike sa kamera koje čine sistem video-nadzora u toku 24 časa, 365 dana u godini.

U Javnom pozivu se navodi da se video nadzor kontroliše pomoću IP tehnologije, a kamere će beležiti i prenositi slike direktno preko IP mreže što omogućava korisnicima kontrolu preko standardne infrastrukture IP bazirane mreže. policija auto na pešačkom Video nadzor će se koristiti i za saobraćajne prekršaje; Foto: Lj. M.

Radi se o kamerama visoke rezolucije pomoću kojih se može vršiti prepoznavanje tablica na vozilima, ali i merenje brzine, sistem kažnjavanja prolaska kroz srveno svetlo koji će biti postavljen na jedinom semaforu u Prokuplju, na raskrsnici ulica Ratka Pavlovića, Zmaj Jovine i Vuka Milankovića. Ovakve kamere komuniciraju istovremeno sa nekoliko aplikacija da bi izvršile različite zadatke, kao što su kretanje ili slanje različitih videa, a kontrolu video-snimaka i uvid u postavljene kamere imaće samo registrovani pripadnici MUP-a u Prokuplju, gde će u posebnoj prostoriji i biti postavljen kontrolni centar - kaže se u Javnom pozivu koji je raspisao Grad Prokuplje.

Osim kamere koja će snimati prolazak na crveno, u nabavci se traže i dve kamere za merenje brzine koje će se nalaziti u Ulici Vuka Karadžića i Ulici Koste Vojinovića, 24 kamere za prepoznavanje tablica na isto toliko lokacija na teritoriji Prokuplja, 17 kamera za nadzor objekata - od državnih institucija, ustanova do škola i vrtića i 6 kamera za dečija igrališta.

Izrada potrebne tehničke dokumentacije, dobijanje svih saglasnosti i dozvola za montažu opreme je obaveza izabranog ponuđača, kao i svi troškovi pribavljanja saglasnosti, lokacijskih uslova i potrebnih dozvola.

Kriterijum za izbor ponuđača je najpovoljnija cena, rok za podnošenje ponuda je 5. decembar, a Ugovor se potpisuje na 48 meseci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    23:02 // 11. 11. 2022.

    Video nadzor saobracaja u Magarevu koje ima jedan jedini semafor...ko je ovde lud ili pere pare...pa da uskoro ce auto put iz Tirane preko Merdara i Pk da napravimo veliku albaniju...sve radi mali Aljek za svoju bracu..."open Balkan"...

  • Grad bez ljudi

    22:31 // 11. 11. 2022.

    Moje licno misljenje ..Meni se dopada ,napokon ce deca imati citave elemente igrališta jer sve sto skrnavite to ste izneli iz svog kućnog vaspitanja uzasavam se bahatih vozača, saobraćaja,taxi služba,nesavesnih pesaka,parkiranja po trotoarima.SREĆNO!!!

  • ZoranPk

    22:02 // 10. 11. 2022.

    Ja skoro pomislio da stavim kamere ali tek sad vidim da nisu bas jeftine . Po ovome ispada da je jedna 2,5 miliona . Svaka cast !! Samo napredno . Gde ce te samo uteci posle pada sa vlasti !?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: