Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:41, 9. 1. 2021.

| Društvo

Veliki broj Nišlija na protestu zbog saobraćajne nesreće na Bulevaru Medijana

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
protest
Protest zbog saobraćajne nesreće na Bulevaru Medijana; foto: Vanja Keser

Veliki broj građana se okupio danas u 15 sati na mestu gde su pre pet dana stradali 12-godišnjak i 48-godišnji muškarac, a okupljeni su blokirali saobraćaj na Bulevaru Medijana u obe trake, nakon čega su krenuli u mirnu protestnu šetnju do Uprave saobraćane policije. Okupljenima se obratio i načelnik Policijske uprave u Nišu Slaviša Virijević, a naredni protest građani su zakazali za sledeću subotu od 15 sati.

19-godišnjak N. S. automobilom izleteo na trotoar 4. januara i udario dvojicu prolaznika koji su izgubili život, a 5 dana nakon nesreće Nišlije su se ponovo okupile na mestu nesreće kako bi ukazali na prebrzu vožnju na Bulevaru, kao i na nedostatak reakcije institucija, ali i da skrenu pažnju na nesreće u saobraćaju za koje smatraju da nisu adekvatno kažnjene.

Tokom šetnje čuli su se uzvici "pravda za Andreja", kao i "pravda za našu decu".

Mirnom šetnjom kolona građana je krenula ka Upravi saobraćajne policije, gde su dozivali načelnika Policijske uprave i tražili ostavku, a pojedini građani su tražili i reakciju gradonačelnice Dragane Sotirovski.

Okupljeni građani su tražili da im nadležni odgovore zašto je, najpre, iz policije procurela lažna informacija da je u nesreći na Bulevaru Medijana stradala devojka, a ne 12- godišnji dečak, kao i gde je bila policija kada su građani prijavili bahatu vožnju. Načelnik Policijske uprave u Nišu Slaviša Virijević negirao je da je bilo prijava građana.

Nije bilo prijava. Vršilac ovog dela je odmah uhapšen, tenutno se nalazi u pritvoru u Kazneno- popravnom zavodu- rekao je Virijević.

Zbog sve češćih saobraćajnih nesreća u Nišu, građani su zahtevali i odgovor da li će se nešto prmeniti, te da li će biti drugačije kazne za vozače, kao i da li će policija imati drugačiji pristup prema vozačima u saobraćaju, a upitali su i zašto nema kamera na određenim mestima u gradu.

Mi nemamo nijednog saobraćajnog policajca koji je na godišnjem odmoru, prekinuli smo i rad od kuće, svi naši ljudi su na ulcii. Bilo bi neozbiljno da vam kažem da neće više biti saobraćajnih nezgoda - odgovorio je Virijević.

Građani su upitali i zašto ne postoje kamere na određenim mestima u Nišu, a načelnik je istakao da su tu inicijativu pokrenuli zajedno sa gradonačelnicom, te da ne zavisi ništa od njih. Nišlije su zahtevale i odgovor zašto je ministar Aleksandar Vulin bio u Policijskoj upravi u Nišu jutro nakon tragedije.

Radi se o unapred zakazanoj poseti - istakao je načelnik.

Inače, sledeći protest okupljeni građani su zakazali za narednu subotu od 15 sati, kao i pitanja policiji na koja, kažu, do tada očekuju odgovore.

Podsetimo, vozaču iz nesreće u kojoj su stradala dva pešaka određen je pritvor do 30 dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Đorđević

    03:10 // 13. 1. 2021.

    Treba postaviti ležeće policajce svuda gde se vozi brže, gde se divlja.

  • Aco

    08:16 // 11. 1. 2021.

    ...i koja je sada konkretna reakcija policije na ovu kaubojsku situaciju u saobraćaju? Da li su nešto konačno preduzeli, uradili, rešili? Da li su nešto bar promenili u svom radu ili ih nije briga za bilo šta?

  • dobrisa jovanovic

    00:25 // 11. 1. 2021.

    G.Virijevića,načelnika PU Niš znam iz studentskih dana i sa sigurnošću mogu da tvrdim da ovo što mu kačite (skrivanje dokaza) on nikad ne bi uradio!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: