Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 29. 9. 2014.

| Društvo

Veliki naučni skup oktobra u Vranju

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
NAUCNI-SKUP-VRANJE.jpg
115 istoričara i naučnih radnika učestvovanje na naučnom skupu u Vranju

U organizaciji Filozofskog fakulteta iz Niša i vranjskog Učiteljskog fakulteta, 3. i 4. oktobra u Vranju će biti održan veliki naučni skup „Veliki rat 1914 - 1918: uzroci, posledice i tumačenja“.

Ovaj skup okupiće veliki broj naučnih radnika, istoričara i istraživača iz celog sveta.

- U  tri sesije će raditi više od 115 istoričara i drugih naučnih radnika iz Rusije, Turske, Rumunije, Bugarske, Grčke, Mađarske, Italije, Crne Gore, Republike Srpske i Srbije, po unapred utvrđenim međunarodnim standardima, u tri sesije, a sve diskusije će biti sadržane u planiranom Zborniku naučnih radova - rekao je na konferenciji za novinare dekan Filozofskog fakulteta profesor dr Goran Maksimović.

Sunčica Denić, profesor na vranjskom Učiteljskom fakultetu koji će biti domaćin sesijama, istakla je jednu od specifičnosti skupa koja se ogleda u plenarnim sesijama pre svega brojnih mladih naučnika i istraživača.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić istakao je da ovaj naučni skup predstavlja nastavak brojnih akcija obeležavanja važnih datuma iz naše bogate i slavne istorije i dodao da naučno okupljanje predstavlja krovnu manifestaciju obeležavanja 100 godina od početka Velikog rata. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: