Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:14, 6. 7. 2012.

| Društvo

Veliki odziv za pomoć Anđeli

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
Renoviranje kuće porodice Kostić
Renoviranje kuće porodice Kostić

Mala Anđela Kostić iz Niša sa majkom i bratom do skoro je živela u neuslovnoj kući sa trošnim krovom. Zahvaljujući angažovanju medija, pokrenuta je akcija za pomoć porodici kojoj se odazvao veliki broj građana.

Anđela je, na neki način, glava porodice jer se stara i mnogo pomaže majci i osamnaestogodišnjem bratu koju su gluvonemi. Jedini izvor prihoda trenutno im je penzija koju su nasledili od pokojnog oca.

Radovi na renoviranju kuće su u toku, a novu školsku godinu desetogodišnja Anđela trebalo bi da započne u uređenoj kući.

- Sad je drugačije jer ću imati gde da živim, volela bih da mi soba bude zelena i da imam radni sto gde bih mogla da učim - kaže Anđela.

Problem porodice Kostić motivisao je tridesetak firmi da se uključe i pomognu, pored niških tu su firme i iz Lebana i Vranja.

- Nadamo se da će krov biti gotov za nekoliko dana. Pošto se dosta firmi angažovalo, svako je na sebe preuzeo po neki posao, jedni će da rade stolariju, drugi laminat, treći molerske radove - objašnjava jedan od radnika.

Akciju za pomoć Anđelinoj porodici pokrenulo je Društvo novinara Niša i opština Medijana nakon reportaže koja je objavljena o teškom životu ove tročlane porodice.

- Video sam reportažu na televiziji i to me baš pogodilo. I sam sam roditelj, pa želim da pomognem koliko mogu drugoj deci. Ove godine firma slavi jubilej pa smo rešili da umesto proslave u kafani Anđeli priuštimo nešto što joj je potrebno - kaže jedan od donatora koji se priključio akciji.

U opštini Medijana kažu da je vlasništvo kuće prebačeno na Anđelu i njenog brata i da je izdata građevinska dozvola za sve radove.

Dok radovi budu trajali, Anđela će sa majkom i bratom boraviti kod svog dede na selu. Ona se već raduje letnjem fudbalskom turnuru na koji će je deka voditi.

Opština Medijana osnovala je i "Fond za Anđelu", pa svi koji su voljni da pomognu mogu da uplate sredstava na broj računa 840-0000002692741-65.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: