Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:13, 11. 9. 2015.

| Društvo

Veliko interesovanje za konferenciju "Teen Talk" u Nišu

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
teen-talk-Nis.jpg
140 mesta u sali bilo malo za sve zainteresovane

Interesovanje za govore mladih naučnika, "jutjubera" i blogera na konferenciji "Teen Talk" koja je održana u Nišu bilo je toliko da su posetioci sedeli i na podu sale bioskopa "Kupina".

Od govornika su iz prve ruke čuli kakve probleme, nade, želje i poruke imaju mladi uspešni sportisti, matematičari, umetnici, blogeri...

Počeo sam ozbiljno da se bavim matematikom kada sam shvatio da zadatke radim brže od svojih vršnjaka. Pri kraju osnovne škole shvatio sam da bez adekvatnog teorijskog znanja nije moguće da se takmiči. Tada sam kupio knjige za srednju školu i fakultet i krenuo da se usavršavam - pričao je o sebi učenik Gimnazije „Svetozar Marković“ Ivan Damjanović.

Teen Talk Nigor kao specijalni gost oduševio mladeGovorilo se i o važnosti školovanja.

Povrede u sportu su neizbežne, zato mi je fakultet na prvom mestu. Razmišljam koji fakultet da upišem, ali će najverovatnije to biti Elektronski. Svakako da ne planiram da se bavim košarkom kada ostarim - rekao je Aleksa Džunić iz košarkaški tima Gimnazije „Stevan Sremac“.

Koliko je za mlade važno da ne posegnu za modom nauštrb kvaliteta govorila je profesorka u Gimnaziji "Bora Stanković" Ana Veljković.

Mladi ne žele da budu nastavnici ili da se bave nekom drugom vrstom zanimanja. Sve više mladih želi da budu rijaliti zvezde, a to je pogrešno. Možda zbog toga što se rijaliti zvezde više plaćaju, recimo od prosvetnih radnika ili pekara - rekla je Veljkovićeva.

Mladi posetioci su se najviše obradovali Nigoru kao specijalnom gostu konferencije.

Rođen sam u vreme kada mi kao klinci nismo imali mnogo toga i radovale su nas male stvari. Takođe, nikada u životu kada sam bio tinejdžer nisam od roditelja tražio novac ni za šta, već sam radio razne, najgore poslove, kako bih uspeo da isfinansiram sve svoje tinejdžerske potrebe. Početak rata, 1991. godine me je prekinuo u studijama i morao sam da odem u vojsku. Žao mi je što današnja mladina ne služi više redovni vojni rok, jer se tamo nauče neke osnovne stvari - pričao je Nigor mladima.

Zbog velike zainteresovanosti publike, organizatori ove konferencije iz časopisa "Bravo" najavili su da će ona u Nišu biti održana i naredne godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Malena

    19:54 // 6. 10. 2016.

    Najveći utisak je ostavio govor Aleksine mame koja nam je na najprijvatljiviji način govorila o nasilju u školama. Aleksa je dečak koji se ubio nakon nasilja u školi Sreten Maladenović Mika i koji jedini iz Niša nisu poslali učenike na ovaj skup što je sramota za rukovodstvo ove škole ! Svi znamo zbog čega !

  • adam

    14:08 // 11. 9. 2015.

    Lepo, citao sam bravo kao dete.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: