Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 28. 3. 2014.

| Društvo

Velinović: Petrović se krije iza sindikalnih aktivnosti

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
nacelnik-vranjske-policije.jpg
Velinović kaže da je na 200 strana obrazložio MUP-u da su sve optužbe neosnovane

Načelnik Policijske uprave u Vranju Slađan Velinović ocenio je prikupljanje potpisa za njegovu smenu kao nelegitiman čin sindikata.

On je na konferenciji rekao da u istoriji MUP-a nije zabeleženo da se sindikat bavi ovakvim aktivnostima.

- I ranije sam u izjavi za Južne vesti naveo da apsolutno nemam ništa protiv sindikalne borbe, niti ću je sprečavati, ali izjave predsednika nereprezentativnog sindikata Ujedinjene policije Zorana Petrovića smatram neosnovanim jer me optužuje za neprofesionalnost, a sa druge strane rezultati rada govore suprotno - kaže načelnik policije Velinović.

On navodi da je u prošloj godini Policijska uprava u Vranju sa 78,68 procenata rešenih krivičnih dela postigla najbolje rezultate u Srbiji.

Marjan Petrović, predsednik Nezavisnog sindikata policije koji ima reprezentativnost, kaže da se sindikat ne može baviti kadrovskim rešenjima u policiji i da načelnike smenjuje i postavlja ministar policije.

Na konfereciji za novinare danas je rečeno da se protiv Petrovića vodi niz disiplinskih postupaka, ali ne zbog sindikalnog delovanja, već zbog neobavljanja posla.

- Protiv Zorana Petrovića su potvrđene četiri disciplinske kazne, a toku je još 5, 6 postupaka. Izrečene su mu novčane kazne, a u međuvremenu je suspendovan s posla. Inače, on je protiv kompletnog rukovodstva Policijske uprave podnosio inicijative disciplinskih mera koje su se pokazale kao neosnovane - kaže Velinović.

On dodaje i da je na 200 strana obrazložio MUP-u Srbije da su sve optužbe neosnovane.

Podsetimo, sindikat Ujedinjene policije prikupljao je tri dana na štandu u centru grada potpise za smenu načelnika policije zbog, kako su rekli, nestručnog, nesavesnog, neprofesionalnog i nezakonitog rada kojim, navodno, načelnik policije kalja ugled službe i države.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Markic savet Velinovicu

    13:25 // 30. 3. 2014.

    Velinovicu, najbolje ti je da podneses ostavku, jer ovako vise ne moze dalje. Problem nije u sindikalisti Petrovicu vec u tebi, jer dolazi novo vreme, a ti hoces da radis po starom. Podnesi ostavku.

  • Markic nastavak

    13:22 // 30. 3. 2014.

    Fikcije su da ti prevedem na narodni jezik izmisljotine, a ne cinjenice kojima treba da barata nacelnik profesionalac kakvim se ti predstavljas. Radis instiktivno sto je svojstveno zivotinjama.

  • Markic

    13:20 // 30. 3. 2014.

    Velinovicu, pa ti od policije pravis pijacu. Ne mozes da kazes da je protiv Petrovica podneto 5,6prijava, moras da kazes precizno i tacno da li 5 ili 6, ovako je to kao na pijaci. Baratas fikcijama.

    • Dejan Tasic

      00:26 // 3. 4. 2014.

      Velinovic je OK lik. Nekima nije po volji, al sta je tu je. Dobro se secam kad su pre njega bili drugi, sta je bilo po ulicama. Ne kazem da je sad nesto savrseno, ali ne zavisi to od samo jednog.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: