Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:01, 17. 6. 2011.

| Društvo

Vensan Dežer posetio jug Srbije

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, dezer
Dežer u Kumarevu

LESKOVAC - Zajedničkom fotografijom sa đacima OŠ „Radoje Domanović“ u selu Kumarevu, kraj Leskovca, šef delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, ambasador Vensan Dežer, završio je dvodnevnu posetu južnoj Srbiji tokom koje je najavio investicije od dva miliona evra za male infrastrukturne projekte u južnoj i jugozapadnoj Srbiji, posredstvom Programa evropskog partnerstva sa opštinama PROGRES.

Prethodno, ambasador je posetio kreativnu radionicu u okviru Romskog obrazovnog centra, projekat koji ima za cilj integraciju romske dece u obrazovni sistem i sastao se sa gradonačelnikom Leskovca Slobodanom Kocićem.

- Bilo mi je zadovoljstvo da ponovo posetim Leskovac i da čujem planove i viziju gradonačelnika Kocića. U Leskovcu postoji dosta ambicija, ali i potencijala za razvoj. Novi projekti infrastrukture, kao što su, na primer, izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, svakako će doneti nove investicije ovom gradu - rekao je ambasador Dežer.

- Juče sam u Prokuplju uručio ugovore za sedam projekata infrastrukture u opštinama Topličkog okruga, za koje ćemo sa našim partnerima iz Vlade Švajcarske i Srbije odvojiti 570.000 evra. Takođe želim da se zahvalim Upravnom odboru PROGRES-a koji je odobrio finansiranje još 14 projekata infrastrukture vrednih 1,3 miliona evra koji će se realizovati u južnoj i jugozapadnoj Srbiji. Jedan od njih je i škola „Radoje Domanović“ , čija je ukupna vrednost 185.000 evra i za koju ćemo izdvojiti 100.000 evra, dok će ostatak sredstava obezbediti grad Leskovac“ - dodao je Dežer.

Ambasador je takođe podsetio na potrebu da se ulože napori da se pomogne romskoj deci da završe školovanje.

- Rešavanje problema siromaštva počinje socijalnom inkluzijom. Mi želimo da stvorimo mogućnosti za dobru budućnost sve dece ovde - rekao je Dežer.

Evropska unija finansijski podržava Program evropskog partnerstva sa opštinama PROGRES, sa 14,1 milion evra, Vlada Švajcarske sa 2,5 miliona evra, dok Vlada

Republike Srbije učestvuje sa 1,5 milion evra. PROGRES se realizuje u 25 opština južne i jugozapadne Srbije i ima za cilj da podrži društveno-ekonomski razvoj 25 opština južne i jugozapadne Srbije. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: