Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:10, 18. 11. 2014.

| Društvo

Veselija fasada zgrade Dečije biblioteke

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
decija.jpg
Zgrada u koju dolaze mališani od sada u veselim bojama (foto: Aleksandar Stamenković)

Zgradu u kojoj se nalazi Dečija biblioteka na Sinđelićevom trgu,već nekoliko dana krasi veseliji izgled zahvaljujući niškom umetniku Ešku Kurtiću koji je oslikao spoljni zid.

Osnovna ideja ovog umetničkog poduhvata koji je pokrenulo udruženje "Super građanin", kako kaže Eško Kurtić, jeste da se ulepša ovaj grad, a naročito mesto na koje svakodnevno dolaze mališani.

Ovaj “Dečiji kutak” je bio mračan, tmuran, tamnih boja, hteli smo da najmlađima poklonimo jedan veseli mural, kako bi rasli sa pozitivnim mislima i osmehom na licu - objašnjava ovaj umetnik.

Boban Kocev iz udruženja “Super građanin” koji je jedan od učesnika na ovom projektu, navodi da su ovom akcijom ulepšavanja fasade zgrade hteli da ukažu na jedan važan problem koji Dečija biblioteka ima, a to je pre svega što se “ulaz u zgradu gde je biblioteka često koristi kao javni WC”, što je jedan od razloga zbog kojih i sam projekat nosi naziv “Bojom na nekulturu”.

Zaposleni u biblioteci su se nekoliko puta žalili nadležnima, tražili da budu izmešteni odatle, jer je zaista neprimeren odnos pojedinih sugrađana prema tom objektu. Na ovaj način smo, između ostalog, hteli da ukažemo ljudima da povedu računa, jer je ovo ipak biblioteka, i tu dolaze deca - kaže Kocev.

Oni navode da je moguće da će i u narednom periodu nastaviti sa oslikavanjem fasada širom Niša, kako bi gradu dali veseliji izgled.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NINI

    21:35 // 18. 11. 2014.

    Prelepo izgleda, možda se sada zbunimo kad prodjemo tuda.

  • bibliotekar

    17:11 // 18. 11. 2014.

    Vesela prica u sumornom vremenu..Bravo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: