Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:51, 31. 12. 2020.

| Društvo

Vesić braneći metro prozvao Aleksinčane, pita se šta će u Beogradu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti, N1
vesić
Nazvao ih je organizovanom političkom ruljom u kojoj su i građani Novog Sada i Aleksinca koji se bave samo time kako da zaustave izgradnju bilo čega u prestonici; foto: N1

Višedecenijski plan da Beograd dobije metro i više obećanja Srpske napredne stranke da će to oni i napraviti rezultirali su sednicom Skupštine na kojoj je usvojeno da se metro gradi u Makišu. Građani su zato protestovali, jer smatraju da će to biti ozbiljan rizik po izvorište vode, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić nazvao ih je organizovanom političkom ruljom u kojoj su i građani Novog Sada i Aleksinca koji se bave samo time kako da zaustave izgradnju bilo čega u prestonici.

Kako piše N1, pred početak sednice beogradske Skupštine okupili su se građani koji se protive da u Makišu ubuduće izviru stambeni, poslovni kvadrati i metro šine.

Njihov je zahtev bio da se sednica prekine jer su tvrdili da je nelegitimna, novi plan za Makiš o izgradnji metroa da se skine sa dnevnog reda, a da se javna rasprava ponovi kad epidemiološka situacija dozvoli prisustvo javnosti.

Dešava nam se ponovo napad na nešto što ne sme da se dira – vodoizvorište uz opet nikakvu investiciju od dve milijarde evra i sve što ide uz to - kažu.

Međutim, Skupština nije odložena ni prekinuta, a odbornicima je objašnjeno da izgradnja metroa ne ugrožava snabdevanje Beograda vodom.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je za skupštinskom govornicom prozvao, između ostalog i Aleksinčane i zaključio da je protest maska za namere opozicije da spreči izgradnju metroa, jer prethodna vlast taj projekat nije uspela ni da započne.

I 2028. će Beograd imati metro a onda ćemo videti ko je bio protiv. Imate ljude koji su došli iz Novog Sada, iz Aleksinca, eeej on će da priča iz Novog Sada da li nama treba metro ili ne, to je organizovana politička rulja koja se bavi samo time kako da zaustavi izgradnju bilo čega u Beogradu - naveo je Vesić.

Ipak, samo dvojica odbornika bila su protiv ovog plana, ali su iz Udruženja građana Bitka za Košutnjak poručili da se bitka za Makiško polje nastavlja selidbom na pravni teren.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Djekson

    17:15 // 2. 1. 2021.

    Sns ce pre lil kasnije krenuti sa izgradnjom Metroa to je sigurno
    Ali se Opozicija bori Protiv toga
    Razlog je Strah da se nece Snaci sa izgradnjom
    Zato se Trude iz Petnih Zila da se Opšte ne Krene sa izgradnjom
    Jer nece Biti Para za Dzepove
    Kakav Makiš
    Kakva Voda
    Razmislite o tome Malo

    • Gagi, dipl. inž. saobraćaja

      10:04 // 4. 1. 2021.

      Poštovani Djekson, kada bi g-din Vesić znao, kakva je razlika između metroa i »BG voza«, znao bi da se metro u Nemačkoj zove »U-Bahn«, u Engleskoj »Underground«, a u USA »Subway«. Ali pošto je g-dinu Vesiću saobraćaj »slabija« strana, on ne zna da Beograd već ima metro i da se on zove »BG voz«. Naime, »nije bitno kako se zove, bitno je da masovno prevozi putnike«.

  • Hgt

    23:20 // 31. 12. 2020.

    Eeej, naziva protivnike projekta koji je nametnut bez javne rasprave ruljom.
    Šta je sa onim kodeksom?

    Ljudi, ovako se ni jedan političar u civilizovanim zemljama ne obraća građanima.
    Ako pregledamo koje su karakteristike fašizma, sns čekira svaki element.ovo je ono o većini koja je "ugrožena od strane manjine".
    Trebalo bi kao građani da shvatimo da živimo u fašističkoj okupaciji

  • Cobi

    21:27 // 31. 12. 2020.

    Kada dođe trenutak, a dolazi sigurno, prodaće gazdu za doručak, kao što je prodao Tadića i Đilasa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da ga nisu ovi iz Radnički oštetili kad igraše tamo?

Milan čitalac

Tekst: FSS: Teren u Leskovcu jasan pokazatelj zatečenog javašluka i neodgovornosti

Pronađite nas na: