Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 10. 1. 2023.

| Društvo

Vesti iz hronike i o novčanoj pomoći države među najčitanijim u 2022. na "Južnim vestima"

Autor:J. S.Izvor:Južne vesti
najčitanije
Najčitanija vest ipak nije iz hronike; foto: JV

Poziv za obaranje Ginisovog rekorda Milicama Jovanović najčitaniji je tekst u 2022. godini na Južnim vestima. Iako prve dve vesti koje su čitaoci najviše otvarali prošle godine nisu iz hronike, ova rubrika je ipak najčitanija. Građani su takođe najviše bili zainteresovani za vesti o novčanoj pomoći države i kako da se za to prijave, a među najposećenijim su i tekstovi o "Durlanu na vodi", reportaža o letu od Niša do Beograda, kao i sukob Perišić-Sotirovski.

Iako je hronika u svim medijima, pa i na najčitanijem na jugu Srbije, svake godine najposećenija rubrika, u 2022. godini na Južnim vestima građani su najviše puta pročitali vest o tome da je upućen poziv Milicama Jovanović da obore Ginisov rekord u Beogradu i ta vest je otvorena više od 60.000 puta.

Da mladi mogu da se prijave za još 100 evra, druga je najčitanija vest, a potom slede vesti iz hronike - rubrike koja prema čitanosti prednjači.

U prvih 10 najposećenijih vesti koje nisu hronika je i vest o "Durlanu na vodi" nakon pljuska, kao i video-reportaža o jedinom letu unutar Srbije.

Jedna od najčitanijih je i priča o tome da je Niš posle 146 godina ostao bez "Stare Srbije", ali i da su počele prijave za 5.000 dinara za mlade.

Građani su takođe najviše čitali i vest o tome zašto ljudi stoje po ulicama u fluorescentnim prslucima i zapisuju, kao i najavu Vučića o novoj pomoći države za mlade.

Jedna od najčitanijih priča na Južnim vestima je i prvi tekst o sukobu Perišić-Sotirovski - da bivši gradonačelnik optužuje sadašnju gradonačelnicu za kriminal, a da je niška kuća jedna od najlepših na evropskom takmičenju je takođe u prvih 10 najčitanijih tekstova.

Među prvih 100 najčitanijih tekstova nema onih iz sporta, a iz ove rubrike najviše su čitaoci otvarali vest da je počela onlajn prodaja karata za "Kup Radivoja Koraća", kao i da je prekinuta, a potom i odložena košarkaška utakmica Srbija - Belgija, jer nije bilo svetla u hali.

Vesti iz rubrike "Kultura" nisu ni u prvih 250 najčitanijih tekstova na Južnim vestima, a ono što je građane najviše interesovalo iz obe oblasti je da se Narodno pozorište "prodalo" izvršiteljima za 30.000 dinara, a da je cena glumaca i režisera tajna, kao i najava o svim filmovima koji će biti prikazani na Filmskim susretima.

Tokom 2022. godine Južne vesti su zabeležile skoro 28 miliona otvorenih stranica, od toga 23,5 miliona jedinstvenih poseta sajtu.


Hronika najčitanija rubrika i na Južnim vestima

Da je mladić nožem ubijen u centru Niša je najčitaniji tekst iz hronike u 2022. godini na Južnim vestima, a sledi i vest o tome da je pronađeno telo mladića na raskrsnici ulica Vojvode Tankosića i 7. Juli u Nišu.

Treća prema čitanosti iz hronike je vest o lančanom sudaru u kome je bilo četvoro povređenih, kao i da je preminuo vozač iz udesa na auto-putu kod Aleksinca.

Peta najčitanija vest u najčitanijoj rubrici je o taksisti kome je pozlilo u vožnji.

Najčitaniji dan na Južnim vestima bio je 8. jul kada je objavljena vest o tome da je u zatvoru preminuo "Malčanski berberin", takođe jedna od najčitanijih vesti u prošloj godini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan..

    16:34 // 10. 1. 2023.

    Južne vesti su ZAKON...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: