Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:16, 24. 2. 2016.

| Društvo

Vetar čupao drveće u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
stablo
15 metara u sekundi čupa i drveće; foto: Ana Zorbić

U Durlanu, nedaleko od Osnovne škole “Mika Antić”, vetar je iščupao stablo drveta koje se nalazilo u prostoru između zgrada. Ekipe “Zelenila” uklonile stablo i kažu da se isto dogodilo i u Knez Selu.

Jak vetar je duvao jutros oko 8 sati, a pored toga što je Nišlijama lomio kišobrane, načinio je i materijalnu štetu.

Drvo je u Durlanu palo na automobil.

Srećom je izbegnuta veća materijalna šteta i niko nije povređen. Ovaj trotoar se nalazi direktno preko puta Osnovne škole “Mika Antić” i veoma je prometan tako da je velika sreća što neko dete nije nastradalo - piše u svom dopisu Ana Zorbić iz Durlana.

Kako kaže Slobodan Đorđević iz sektora “Zelenilo” JKP "Mediana", zbog jačine vetra od 15 metra u sekundi, drveće je padalo i u drugim delovima Niša.

Ovo u Durlanu smo sanirali i idemo sada u Knez Selo, tamo je neko stablo palo u okviru bolnice. To i nije baš naša nadležnost, a i ovo je diskutabilno jer je reč o međublokovskom zelenilu, ali mi rešavamo i to. Očekujemo još prijava građana - rekao je Đorđević.

Inače, prema podacima Hidrometeorološkog zavoda Srbije vetar u Nišu i dalje duva i to brzinom 4 metra u sekundi. Nema kiše, a očekuje se da najviša temperatura dostigne 11. podeok Celzijusove skale.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: