Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:16, 6. 2. 2015.

| Društvo

Vetar oduvao deo krova škole

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Vatrogasci-krov
Bila je neophodna hitna intervencija vatrogasaca

Đaci niške OŠ "Miroslav Antić" pušteni su kući nakon što su oko 10 sati sa krova školske zgrade u Durlanu počele da lete limene ploče.

Toalet-staklo Toaleti sa krovom od stakla biće zatvoreni Vatrogasci sa krova uklanjaju preostale delove koji bi mogli da odlete, a nastave nema ni u popodnevnoj smeni.

U vreme kad je s krova oduvano oko 30 kvadrata lima i kada je gotovo iščupana izolacija, đaci su bili na časovima u učionicama.

Kako je na terenu zaključila građevinska inspekcija, učionice nisu ugrožene, ali će muški i ženski toalet na prvom spratu biti zatvoreni jer su natkriveni staklom koje bi moglo da se slomi jer se "nesiguran" lim nalazi baš iznad njega.

Nacelnik-direktor Školu posetio načelnik Školske uprave Živomir Jovanović (levo)Deo školskog dvorišta u blizini krova biće ograđen trakom da deca i zaposleni ne bi prilazili, a tim za bezbednost učenika sa direktorom škole i načelnikom Školske uprave Nišavskog okruga Živomirom Jovanovićem odlučio je da nastavu prekine i u popodnevnoj smeni.

Zgrada jedne od najvećih niških škola, u koju ide 1.160 đaka, izgrađena je 1983. godine i do sada, kažu u upravi škole, nije renovirana.

Tražimo najbrže rešenje da rešimo problem. Naći ćemo izvođača radova po hitnom postupku uz poštovanje kompletne procedure i nadamo se da će nastava početi već od ponedeljka - kaže direktor škole Miloš Stanković.

Vatrogasci-OS-Mika-Antic Posao vatrogasaca trajao satimaNevreme koje još traje i nepovoljna vremenska prognoza mogu otežati radove jer će, kako su rekli predstavnici Direkcije za izgradnju grada i Građevinske inspekcije koji su obišli školu, pod snegom biti nemoguće penjati se na krov.

Ako je vetar otvorio krov na jednom mestu i nastavi da duva, podići će ga na još nekom mestu. A ako se staklena vuna natopi vodom, počeće sve da prokišnjava. Zato je važna hitna intervencija - kažu stručnjaci.

Truli šrafovi kojima su pričvršćene limene table na krovu nisu jedini problem na zgradi škole. Kako nam je rečeno, u nekim učionicama deca se smrzavaju i pored grejanja, jer su prozori stari i ne dihtuju. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Student

    09:23 // 22. 11. 2015.

    Sasa,Sasa,zna se kako direktori uteruju podrsku skolskih i upravnih odbora.Strah,pritisci,sitne usluge,uslovljavanje,namestanje glasova....vec videno u Pcelici.Politika je zakon u ovom gradu.

  • stojiljkovic dragana

    20:13 // 7. 2. 2015.

    sad ce verovatno neka firma ciji je vl.SNS da bude izvodjac kao sto je i direktor postavljen,strasno,bruka i sramota

    • Sasa Matijasevic

      21:15 // 7. 2. 2015.

      Poštovana Dragana. Pošto već pričate o imenovanju direktora trebalo bi da znate da je Miloš Stanković na posebnom Nastavničkom veću dobio podršku 94% nastavnika kao i 100% Školskog odbora!

    • Sasa Matijasevic

      21:18 // 7. 2. 2015.

      A što se izvođača radova tiče,posao će dobiti onaj ko ponudi najnižu cenu za sanaciju oštećenog dela krova.

    • koleginica

      18:26 // 28. 11. 2015.

      Tako Sasa posle pretnji koje si uputio predhodnoj direktorki ispred skole, pritisaka i ucena, cudi me da nije dobio 124%.

  • andjela.milosevic

    01:25 // 7. 2. 2015.

    Kada je to puklo ja sam bila tad morali su da nas puste moze te i sami da pogledate bez prevare i lazi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: