Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 12. 12. 2022.

| Društvo

Veterani 63. padobranske i SUBNOR-a: Borci da budu priznati i poznati u društvu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
veterani 63. padobranska
Džuniću dodeljenja zahvalnica za "nesebicnu pomoć i podršku"; foto: S. V.

Veterani 63. padobranske brigade i predstavnici SUBNOR-a ističu da je važno da borci koji su učestvovali u ratovima budu priznati i poznati u društvu, kao i da je neophodno raditi na promociji patriotizma. Naveli su i da očekuju veću pomoć borcima, u "skadu sa zakonom".

Tim povodom oni su uručili su zahvalnice predsedniku Skupštine Bobanu Džuniću za doprinos u njihovom radu, koji je napomenuo da će nastaviti da podržava sve koji neguju partiotske vrednosti.

Pripadnici Udruženja veterana 63. padobranske brigade dodelili su zahvalnicu predsedniku Skupštine Grada Niša Bobanu Džuniću za ”nesebičnu pomoć i podršku u afirmaciji rada udruženja”. Potpredsednik ovog udruženja Tomo Čolović kaže da godinama sarađuju sa Skupštinom i nada se da će zajedno nastaviti da čuvaju tradiciju ove brigade.

Naš zadatak je promocija i afirmacija patriotizma i cilj nam je da ljudi shvate da biti borac znači nešto - da borci budu priznati i poznati u društvu. Važno je da znaju da ako sutra budu branili svoju otadžbinu, neko će ipak da im izrazi zahvalnost iako to nije ničija obaveza - ističe Čolović.

džunic, subnor, veterani Predsednik Skupštine istakao da će nastaviti da sarađuje sa Udruženjima koja neguju patriotske vrednosti; foto: S. V. Boban Džunić kaže da je Skupština sa ovim udruženjima organizovala niz akcija, kao i da će nastaviti da sarađuju sa svima koji neguju partiotske i slobodarske vrednosti.

Zahvalnice su dokaz da Skupština Grada i ja lično radimo dobro i dovoljno na afirmaciji ovih udruženja. U ovim teškim vremenima bitno je da lokalne samouprave imaju što bolju i tesniju saradnju sa partiotskim udruženjima - naglašava Džunić.

subnor, džunić Iz SUBNOR-a se nadaju da će biti usvojene nove odluke o pomoći borcima; foto: S. V. Predstavnici SUBNOR-a uručili su predsedniku Skupštine zahvalnost za “doprinos u razvijanju i osavremenjivanju tradicija oslobodilačkih i odbrambenih ratova i očuvanju tekovina antifašističke borbe Srbije”. Član predsedništva ovog udruženja Anđelko Milićević se nada da će Skupština usvojiti nove odluke o pomoći borcima.

Ja se nadam da će ove godine Skupština Grada Niša doneti određene odluke po pitanju pomoći boraca u skladu sa Zakonom. U Zakonu piše da sve lokalne samouprave imaju pravo da pomažu ukoliko imaju mogućnosti, prema tome mi jako dobro sarađujemo sa Skupštinom i organizujemo različite događaje - navodi Milićević.

Iz SUBNOR-a su najavili da će 24. decembra obeležiti 110 godina stvaranja srpske vojne avijacije u selu Trupale, gde je i osnovana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • qgo

    19:49 // 12. 12. 2022.

    A be, nemo se vise pravite budale. Kude su ratne dnevnice? One dnevnice sto su gi dobili borci iz toplicku dzamahiriju a ostali jok.

    • Deda

      21:34 // 12. 12. 2022.

      Pitaj S. Aleksića

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: