Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:47, 14. 3. 2012.

| Društvo

"Video nadzor gotov do kraja marta"

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti
pozoriste, video nadyor

Na saobraćajnicama u Nišu od Ureda do Trošarine počelo je postavljanje kamera za video nadzor.

Kako je najavljeno, u ovoj fazi će biti postavljeno 20 kamera od Ureda do Trošarine, dakle u Voždovoj ulici i na Bulevaru Zorana Đinđića.

- Završetak tih radova se očekuje do kraja ove nedelje - rekao je Boban Mihajlović, gradski većnik.

Nakon postavljanja kamera, u Policijskoj upravi bi trebalo da bude montirana soba za video nadzor, a kako je rekao Mihajlović, svi radovi bi trebalo da budu završeni do kraja marta. Ali, za sada, neće biti automatskog snimanja prekršaja kao u Beogradu.

- U ovom trenutku to neće biti slučaj. Sredstvima je obezbeđeno postavljanje kamera i sobe za video nadzor - rekao je Boban Mihajlović.

Na Gradskom veću krajem marta prošle godine je odlučeno da za uvođenje video nadzora na saobraćajnoj mreži bude izdvojeno 6 miliona dinara koji su prikupljeni naplatom saobraćajnih kazni.

- Za ovu godinu je planirano da se proširi teritorija na kojima će biti kamere. Trebalo bi da bude pokriven Bulevar Nemanjića celom dužinom, kao i automatsko prepoznavanje tablica i detektovanje kada je vozilo prešlo na crveno svetlo. Taj Program bi trebalo da bude usvojen na sledećoj sednici Gradskog veća - rekao je Mihajlović.

Mihajlović je dodao da je planirano je da za Program bezbednosti saobraćaja u Nišu bude izdvojeno 25 miliona dinara. U sklopu Programa je predviđeno uvođenje video nadzora na saobraćajnoj mreži, tehnička priprema i materijalno-tehničko opremanje odeljenja saobraćajne policije, organizovanje promocija, edukacija i kampanja radi povećanja bezbednosti, popravka saobraćajne infrastrukture i drugo.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlajko

    16:42 // 15. 3. 2012.

    Video nadzor nema opravdanja - budzet moze da se puni i bez ikakvog ulaganja. Da postoji volja i zelja da se u ovom napacenom gradu sprovode saobracajna pravila, ne bi u zutoj traci na Bulevaru Nemanjica (pored parkica) bilo konstantno 30-40 automobila, preko puta bolnice tampon zona naparkiranih vozila, Duvaniste Tempo expres - opet cela traka naparkiranih vozila na kolovozu, Obilicev Venac opet isto, setacka zona kod Kalce... ?!

    Ako se pomnozi cena kazne i odnosenja vozila sa brojem prestupnika - sta ce vama video nadzor? Vi policajci i svojim ocima vidite prestupe, ali pred njima zatvarate oci. Sva sreca pa cete ponovo da kaznjavate one koji idu na posao - a ispijaci kafa u parku mogu mirno da spavaju!

  • Prijatelj

    14:21 // 15. 3. 2012.

    Bobanu se žuri da završi što više poslova dok je još VEĆNIK,JER TO VIŠE NIKADA NEĆE BITI...A NARAVNO DA NJEGOVA FIRMA IMA UČEŠĆA U POSLOVIMA OKO IZRADE VIDEO NADZORA....kako bi inače BOBAN VOZIO NOVI BMW ,VREDAN PREKO 80.000 EVRA.....A MUP I TUŽILAŠTVO...NARAVNO ĆUTEEEEEEEEEEE

    • Imenjak

      18:41 // 15. 3. 2012.

      Budi govedo Bobane, budi govedo, pa izguraj jos jedan mandat
      BTW, dajte nam adrese da i mi mozemo putem interneta da posmatramo uluce i vozace

  • džemsi

    05:49 // 15. 3. 2012.

    iskustvo iz beograda kaže da se postavljanjem kamera toliko uspori saobraćaj da nije moguće voziti.od vojne bolnice do sata ima 3 škole pored kojih je ograničenje 30! Zamislite do kakvog će kolapsa doći.

    • Stole

      11:15 // 15. 3. 2012.

      Na toj relaciji veće zagušenje pravi genijalno iscrtana raskrsnica kod Kliničkog centra, gde i u pravcu ka centru i od centra imate samo po jednu traku za pravo. To je najgluplje rešenje koje sam video u poslednje vreme. Tu se prave velika zagušenja, a dodatno iritiraju vozači koje se sa leve strane ubacuju za smer pravo neposredno ispred semafora.

    • Miloš

      14:04 // 15. 3. 2012.

      Bruka što je samo 30, ja tamo volim da gazim, 80-90, obožavam da prepadam decu i starije na pešačkom!


      (ironija)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: