Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:41, 21. 5. 2013.

| Društvo

“Video pauk” i u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pauk-sluba.jpg
"Pauk služba" na zadatku, foto: rts.rs

Nov sistem niškog “Parking servisa” za kontrolu, beleženje i uklanjanje nepropisno parkiranih vozila startuje u sredu, 22. maja.

Ono što već funkcioniše u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu biće pokrenuto i u Nišu. U “Parking servisu” objašnjavaju da “video pauk” podrazumeva mobilne ekipe koje evidentiraju i fotografišu nepropisno parkirana vozila u gradu.

- Potom te informacije prosleđuju u dispečerski centar elektronskim putem, gde saobraćajni policajac, uvidom u fotografije izdaje nalog za uklanjanje vozila - stoji u saopštenju.

Ipak, nalog koji izda saobraćajni policajac, kako je objašnjeno, ne znači i direktno uklanjanje.

- Nalog se zatim postavlja na vozilo i ukoliko ga vlasnik ne pomeri, isto se specijalnim vozilom uklanja na depo - objašnjavaju u “Parking servisu”.

Ukoliko vozilo završi na depou, vlasnik će pre njegovog preuzimanja morati da preuzme zapisnik od dežurnog policajca u prostorijama “Parking servisa” u Voždovoj ulici. Tek nakon toga, moći će da odveze svoje vozilo sa depoa.

Ovu modernizaciju predvideo je novi Zakon o bezbednosti saobraćaja. Kako kažu u “Parking servisu” očekuje se poboljšanje saobraćajnog i komunalnog reda u gradu, ali i smanjenje prostora za korupciju u samom procesu.


“Parkirajte propisno”

parking Iz “Parking servisa” još jednom apeluju na vozače da svoja vozila na niškim ulicama parkiraju na predviđenim mestima za to.

- U suprotnom, pored toga što ugrožavaju bezbednost saobraćaja, rizikuju da budu izloženi ne malom trošku uklanjanja vozila i kazne zbog saobraćajnog prekršaja - poručuju iz “Parking servisa”.

Uklanjanje vozila težine do 800 kilograma u Nišu košta 5.000 dinara. Vlasnici koji imaju vozila teža od 800 kilograma moraće da plate 1.000 dinara više.

Uz ove troškove ide i naknada “za prethodne radnje” koja za automobile do 800 kilograma iznosi 2.500 dinara, a za one teže 3.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko Prezime

    09:07 // 2. 6. 2013.

    Predlažem da više ne plaćamo ni tezge na pijacama, ni odnošenje đubreta, ni grobna mesta, ni vodu. Živela sloboda, pišaj gde stigneš. Bem ti civilizaciju i ko je izmisli. Mi sigurno nismo.

  • ја бре

    09:12 // 30. 5. 2013.

    Море стрељачки вод за овакве лопурдије, још мало ће да крену и ваздух да нам наплаћују...свако парче наше земље је народно парче молим лепо!

  • милан станковић

    02:07 // 24. 5. 2013.

    Паркирање по Нишу је моје право, а ова банда која је заузела 99% површина у граду (по ком праву и закону? !) и наплаћује то, треба да се расформира.
    Е ЈА НЕ ПЛАЋАМ Јер им град није татковина...

    • pametni milan

      10:45 // 24. 5. 2013.

      Je l' da? A cije pravo nije? Znaci hajde sutra svi da nagrnemo kolima u grad, ne placamo i parkiramo na sve strane jer im nije tatkovina. Cist haos bi bio. Ali neki "ljudi" ne shvataju.. ponosno glupi

    • johanesburg

      13:04 // 25. 5. 2013.

      a videcu te kad ti dodje privatnik da ti isto to naplacuje, pod uvijenom formom "partnerstvo sa gradom" gde ce politicari i mafija da dele pare a parkiranje ce se uvek placati to je tako normalno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: