Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:23, 29. 9. 2017.

| Društvo

Vikend kineskog filma u Nišu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Vikend kineskog filma
Na repertoaru kineski filmovi; foto: Wikipedia/Jedi94

Povodom Dana kineskog jezika koji se u svetu obeležava 30. septembra, u niškoj Narodnoj biblioteci "Stevan Sremac" biće organizovan "Vikend kineskog filma". Na repertoaru su filmovi "U potrazi za ljubavlju" i "Dvanaest građana".

U subotu 30. septembra će se u Biblioteci prikazivati film "U potrazi za ljubavlju", od 19 sati. Sutradan, u nedelju 1. oktobra u isto vreme je na repertoaru kineski film "Dvanaest građana".

Organizatori navode da je kinesko Ministarstvo prosvete odredilo da se 30. septembra obeležava Dan instituta "Konfucije" i kineskog jezika.

Ovaj dan se obeležava u cilju promocije kineskog jezika, civilizacije i razvijanja društvene i kulturne saradnje Srbije i Kine - navode organizatori.


Besplatna škola kineskog jezika u oktobru

Niška Biblioteka će zajedno sa Institutom "Konfucije" u Beogradu tokom oktobra ponovo organizovati besplatnu školu kineskog jezika. Učenje kineskog Ponovo besplatan kurs kineskog u Nišu; foto: Enoch Lai/Wikipedia

Grupa polaznika koja je prošle godine pohađala kurs može se prijaviti za nastavak i nastaviti sa časovima kao grupa Početni II. Novi polaznici koji se prvi put prijavljuju za učenje kineskog jezika formiraće grupu Početni I - kažu u Biblioteci.

Oni koji žele da uče kineski mogu da se prijave mejlom na adresu [email protected] ili pozivom na broj telefona 018/511-405 (lokal 110), radnim danima od 10 do 14 sati.

Podaci obavezni za prijavu: ime i prezime polaznika, zanimanje, broj telefona i mejl adresa - dodaju u Biblioteci.

Broj polaznika je ograničen, a lista odabranih će biti objavljena na Fejsbuk stranici i na sajtu Biblioteke do 13. oktobra, jer nastava počinje 15. oktobra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: