Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:43, 28. 3. 2020.

| Društvo

Vikendom produžen policijski čas, nema više šetanja pasa uveče

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
jutro u nisu, subota 21 mart 2020, foto jv vanja keser 15
Nove mere za sprečavanje širenja epidemije, foto: Vanja Keser

Kako bi se sprečilo širenje virusa korona, Vlada Srbije donela je nove mere - ranija odluka o dozvoli šetanja pasa između 20 i 21 sat ukida se, policijski čas u dane vikenda trajaće od 15 sati, a obavezna samoizolacija produžava se na 28 dana za one koji su u Srbiju ušli posle 14. marta.

Starijima od 65 i dalje je zabranjen izlazak napolje kako se ne bi razboleli od virusa korona, a za ostale građane za koje je do sada važio policijski čas od 17 sati do 5 ujutru, za vikend se produžava. Subotom i nedeljom građani neće moći napolje od 15 sati.

Građani koji nisu stariji od 65 godina, mogu napuštati svoje domove radnim danima i dalje od 5 časova ujutru do 17 časova. Najstariji sugrađani mogu napuštati svoje domove jedino nedeljom između 3 i 8 časova ujutru, u cilju kupovine namirnica - navodi se u odluci Vlade.

Ranija odluka kojom su vlasnici pasa na 20 minuta svoje ljubimce mogli da prošetaju i za vreme policijskog časa, od 20 do 21 sat, na predlog struke, kako se navodi u odluci, ukida se.

Još jedna od mera za suzbijanje epidemije je i produžetak obavezne samoizolacije za one koji su došli iz inostranstva - umesto 14, samoizolacija se produžava na 28 dana.

Svim građanima Republike Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli 14. marta i kasnije, produžava se obavezna mera kućne samoizolacije sa 14 na 28 dana. Ovo praktično znači da svima koji su pri ulasku u zemlju dobili usmeno ili pismeno rešenje o kućnoj samoizolaciji u trajanju od dve nedelje, izolacija automatski nastavlja da teče još dve nedelje. Svi građani i stranci sa boravišnom dozvolom, bez izuzetka, u obavezi su da poštuju produženi rok kućne samoizolacije, što će nadležni organi u narednom periodu redovno proveravati - piše u odluci.

Vlada je preporučila i da se do daljeg zatvore sve pijace - kako one na otvorenom, tako i one u zatvorenom prostoru.

Nadležni ponovo apeluju na građane da ostanu kod kuće i pridržavaju se svih donetih mera.

Podsetimo, vanredno stanje zbog virusa korona uvedeno je 15. marta, lokalne samouprave na jugu Srbije donele su niz mera kako bi sprečile širenje epidemije, a do sada je u Srbiji na koronu testirano preko 2.000 ljudi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Krstić Ivana

    09:48 // 30. 3. 2020.

    Ovo je vrlo jadno. Imam dvorište sreća pa psi imaju gde da borave. A što se tiče 24h od toga nema ništa. Kazni ko ne postuje a ne nevini da ispastaju. Sta ce nam radnje ako ne smemo u njih. Ti isti penzioneri idu normalno u prodavnice. Bahate se.

  • Mara

    17:11 // 29. 3. 2020.

    Velika šteta sa tim psima

  • Iskren

    16:24 // 29. 3. 2020.

    Svaka čast. Treba uvesti policijski čas u trajanju od 24 sata. Nema mrdanja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: