Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:17, 30. 9. 2010.

| Društvo

"Vinarska" pred stečajem

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
"Vinarska", Vlasotince

VLASOTINCE -  "Vinarska- podrumi" iz Vlasotinca duguje svojim poslovnim partnerima, bankama i radnicima oko 2,8 miliona evra i uskoro se očekuje stečaj – saznajemo u tom kolektivu.

U "Vinarskoj-podrumi", gde je zaposleno dvadesetak radnika koji pojedinačno potražuju po 450.000 dinara, ovih dana su posebno uznemireni zbog oglasa koji je lokalna samouprava raspisala u niškim Narodnim novinama o izdavanju u zakup 360 hektara poljoprivrednog zemljišta.

U kolektivu, međutim, tvrde da je zemljišta zadružno i da niko nema prava da ga izdaje u zakup i prodaje.

Svetislav Jović, v.d. direktora "Vinarske" u Vlasotincu ističe da je za javni oglas saznao kasno, pre nekoliko dana i da nije mogao ranije da reaguje, odnosno da se obrati nadležnim organima za pomoć.

- To zemljište je decenijama u vlasništvu našeg kolektiva i o tome posedujemo vlajanu dokumentaciju – kaže Jović.

Jović, međutim, pojašnjava kako je došlo do neverovatnog nesporazuma. Marta 2008. godine bivši direktor "Vinarske-podrumi" prijavio je Agenciji za privatizaciju da je pomenuto obradivo zemljište nepoznatog porekla i tako se sada vodi u Agenciji za privatizaciju u Beogradu.

- U pitanju je neverovatna glupost! – kategoričan je Svetislav Jović, koji je do poslednjih promena u lokalnoj samoupravi u Vlasotincu bio predsednik Skupštine opštine.

Jović je upozorio eventualne zakupce da odustanu od zakupa, jer će badava baciti novac, a "Vinarska-podrumi" će preduzeti sve zakonom predviđene mera da sačuva svoju imovinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: