Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:02, 5. 8. 2021.

| Društvo

"Vinski bal" ove godine bez koncerata, novac preusmeravaju za bolje vodosnabdevanje

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Vinski bal
Od naredne godine i promena datuma održabvanja "Vinskog bala"; foto: Opština Vlasotince

Zbog straha da će epidemiološke mere pooštravati, ali i zbog rasta broja zaraženih Turistička organizacija Vlasotince donela je odluku da 35. Vinski bal ove godine prođe bez velikih koncerata. Takođe, dodaju i da će sredstva koja su bila predviđena za koncerte 27. i 28. avgusta biti preusmerena za izradu dokumentacije za poboljšanje vodosnabdevanja.

Iako neće biti koncerata i ove godime će na "Vinskom balu" birati najbolje vino, biće održana izložba domaćih vina u dvorištu Kulturnog centra, a raspisan je i konkurs za najbolju karikaturu i pesmu o vinu i grožđu, dok će se plivati i za vinsko burence. Detalji svih konkursa nalaze se na ovom linku.

Novac koji smo odvojili za koncerte će biti preusmeren za izradu projektno-tehničke dokumentacije za poboljšavanje vodosnabdevanja. Kako bi smo ispoštovali ljude koji se bave vinogradarstvom i vinarstvom, koji iz godine u godinu poboljšavaju kvalitet svog vina održaćemo brojne manifestacije kao i ranijih godina - rekli su iz TO Vlasotince.

Već sada organizatori najavljuju da će naredne godine termin "Vinskog bala" biti promenjen i da će se od 2022. godine održavati početkom, a ne krajem avgusta.

Podsetimo, prošle godine "Vinski bal" nije ni održan usled loše epidemiološke situacije na teritoriji Opštine Vlasotince.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nema pare za vodu

    17:36 // 5. 8. 2021.

    Sce gi voda.Bolje vince nek si piju, i da se ucukuju.Ce bude voda za sledeco leto.

    • Zlobnik

      21:24 // 5. 8. 2021.

      @Nema pare za vodu : 'Ladno domaćo beló sas sodu !

  • Una

    15:28 // 5. 8. 2021.

    Домаћинско понашање, међутим да ли ће ова власт имати слуха за становнике Крушевице, Доњег Дејана, Камењари, Борин Дола, Свођа где живи старачко домаћинство (просек преко 60 година) и где свако домаћинство или по пар њих има "свој водовод", који више не могу одржавати, а извори су пресушили. За личну хигијену ови људи немају ни литар воде. Да ли постоји нада за ове људе да ће у 21 веку имати вод

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: