Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:38, 20. 10. 2021.

| Društvo

Više od 100 osuđenika niškog KPZ-a prošlo obuku o socijalnim veštinama i obučavaće druge zatvorenike

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
kpz
101 zatvorenik dobio sertifikat; foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde

Obuku za sticanje socijalnih veština prošao je 101 osuđenik Kazneno-popravnog zavoda u Nišu i oni su dobili sertifikate, tako da će ono što su naučili prenositi drugim zatvorenicima, navode iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde.

Kako saopštavaju, program je jedinstven jer prvi put osuđenici, kao edukovani treneri, stečena znanja prenose drugim osuđenicima.

Objašnjavaju da se tokom pandemije u niškom zatvoru organizuju onlajn radionice, ali i da zatvorenici sa članovima porodice komuniciraju putem Skajpa i Vibera kako bi bio očuvan humani aspekt.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija godinama unazad sprovodi program psihosocijalne podrške za osuđenike i njihove porodice, a zbog pandemije smo se prilagodili i organizovali onlajn radionice za kontrolu besa i sticanje poželjnih i funkcionalnih socijalnih veština u KPZ u Nišu - kažu iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Osim radionica za sticanje socijalnih veština, koje se sprovode u saradnji sa nevladinom organizacijom Centar za ljudska prava iz Niša i uz finansijsku podršku nemačke organizacije “Help”, u niškom KPZ-u se osuđenici obučavaju za deficitarna zanimanja, kao što su krojači, tesari, keramičari, fasaderi i slično.

U sertifikatima se ne navodi da su stečeni tokom izdržavanja kazne kako bi bila izbegnuta diskriminacija i kako bi se bivši osuđenici što lakše uključili u zajednicu, navedeno je u saopštenju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čudesni dribling

    14:48 // 20. 10. 2021.

    Postaće daleko obrazovaniji i kulturniji od ovih iz SramoteNarodaSrbije!

    • Smuk

      18:09 // 20. 10. 2021.

      @Čudesni... : Budući VD , bilo čega !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: