Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:12, 18. 10. 2023.

| Društvo

Više od 20.000 nezaposlenih u Leskovcu, na Sajmu posao za 600 građana

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
leskovac
Najviše nezaposlenih u leskovcu ima srednju stručnu spremu; foto: M. M.

Sajam zapošljavanja, koji će 38. put biti organizovan u Leskovcu u četvrtak, 19. oktobra od 11 do 14 sati u sportskoj hali “Dom partizana”, okupiće 36 poslodavaca iz različitih oblasti. Prema najavama leskovačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u ponudi će biti posla će za više od 600 građana.

Učešće na Sajmu zapošljavanja prijavili su poslodavci iz oblasti drvoprerađivačke, tekstilne i industrije građevinskog materijala, proizvodnje i prerade hrane, elektroindustrije, zdravstvene zaštite, usluga osiguranja i trgovine.

Oni su iskazali potrebu za zapošljavanjem više od 600 građana različitih profila zanimanja: diplomirani ekonomisti, menadžeri, pravnici, tehnolozi, inženjeri tehničkih struka, inženjeri zaštite na radu i za zaštitu bilja, medicinske sestre, ginekološko-akušerske sestre, laboratorijski tehničari, negovatelji, šivači, stolari, tapetari, recepcioneri, monteri nameštaja, mašinski mehaničari, bravari, livci, električari, konobari, kuvari, operateri, magacioneri, komercijalisti, pakeri, vozači, viljuškaristi, prodavci, kasiri, agenti prodaje osiguranja i radnici za rad u proizvodnji - navode iz NSZ-a.

Iz leskovačkog NSZ-a ističu da će građani biti u prilici da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima i lično im predaju svoju radnu biografiju i dodaju da će i poslodavci moći da im se predstave i upoznaju ih sa uslovima rada u svojim preduzećima.

Krajem septembra na području Jablaničkog okruga registrovano je 20.539 nezaposlenih Leskovčana, kažu iz NZS-a i dodaju da je u istom periodu prošle godine bilo 21.767 nezaposlenih.

Takođe, ističu da je u ukupnoj nezaposlenisti, 51% čine žene, dok 55% Leskovčana koji traži posao ima srednju stručnu spremi. Udeo mladih do 30 godina koji nemaju posao je 19%, zaključuju iz NZS-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    18:16 // 18. 10. 2023.

    ...а цео Радан,Кукавица и Чемерник напуштени...нигде краве,овце,козе...села празна...сви би,да"мотају каблове...

  • Snsekta

    12:07 // 18. 10. 2023.

    Za nasu decu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: